Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,75 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
472,66 Ft
Bitcoin
63,387 $

Fontos döntést hozott az E.ON az árvíz sújtotta területeken az áramszolgáltatásról

Hétfőn számoltak be a döntésről.

...svg content...Fotó: Unsplash/Çağlar Oskay
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az E.ON Hungária csoport megkezdte az áramszolgáltatás helyreállítását azoknál az ügyfeleknél, akiknél az árvíz miatt korábban kikapcsolták az áramot – közölte a vállalat hétfőn. A Dunántúl, Pest vármegye és Budapest érintett területein összesen több mint 220 helyszínen kapcsolták le a szolgáltatást biztonsági okokból, ez több mint 2200 ügyfelet érintett.

Az áramszünetre az árvíz sújtotta településeken, így például Esztergomban, Nagymaroson, Szentendrén és Budapest több kerületében került sor. Az áramszolgáltatás visszaállítását folyamatosan végzik a Duna vízszintjének csökkenése és a biztonsági feltételek teljesülése alapján. Soron kívül Gyurcsány Ferenc csípősen reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

Az E.ON arra kéri az érintett lakosokat, hogy ellenőrizzék ingatlanjaik elektromos berendezéseit, különösen a villanyórákat és a konnektorokat, melyek esetleg víz alá kerülhettek.

Fontos, hogy amennyiben ilyen sérülést tapasztalnak, úgy először regisztrált villanyszerelőt kell hívniuk, aki meggyőződik a hálózat biztonságos állapotáról, mielőtt megtörténhetne az áram visszakapcsolása.

Az ügyfelek az E.ON ügyfélszolgálatán keresztül kérhetik a szolgáltatás visszakapcsolását, melyre előre egyeztetett időpontban kerül sor. A részletes információk és a teendők megtalálhatók a szolgáltató weboldalán. Az E.ON kiemelten dolgozik a helyzet kezelésén, célja pedig, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden érintett területen helyreállítsa az áramszolgáltatást.