Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,44 Ft
Euró
394,41 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
63,559 $

Orbán Viktor reagált a vitakérdésre, Magyar Péternek várnia kell

Magyar Péternek ki kell várnia a sorát, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel vitázhasson, aki egyértelmű választ adott az ezzel kapcsolatos kérdésre.

...svg content...Fotó: Vitályos Eszter kormányszóvivő és Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor hétfőn is fontos árvíz-bejelentésekkel kezdte a napot. Ezzel együtt Csepel szintén szóba került egy illegális szemétlerakó kapcsán, melynek főszereplője jelenleg börtönben ül, de megerősítették, nincs miatta veszélyben a Duna.

Az RTL megkérdezte Orbán Viktort, hogy a jövőben is ilyen gyakran áll majd a sajtó rendelkezésére, mint az elmúlt napokban az árvíz miatt. „Kérdezni mindig lehet, az a kérdés, hogy mikor válaszolok, és mindig válaszolok, ha van mit mondanom. Tudja, a fecsegés nekem nem kenyerem.”

Tisztázta, amikor van mondandója, akkor áll a sajtó rendelkezésére, így ez a jövőben sem fog változtatni. Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője azonban már most nyílt vitát akar Orbán Viktorral a köztévében, függetlenül attól, hogy a következő országgyűlési választások csak 2026-ban lesznek.

Ami pedig a vitákat illeti, azok kapcsán úgy fogalmazott, azoknak van egy állandó helye, ami a parlament, és mivel hamarosan kezdődik az ülésszak, minden kérdést meg fognak vitatni. „Azon kívüli vitáknak megvan a maga rendje, sora, ideje. Az is el fog majd jönni, de az nem most van.”