Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,257 $

Elítélték az észak-koreai határt átlépő amerikai katonát

Bűnösnek vallotta magát dezertálás vádjában Travis King amerikai katona, aki tavaly észak-koreai területre lépett, amiért most 12 hónapos elzárásra ítélték.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

King ügyvédje, Franklin Rosenblatt közleménye szerint a katona öt vádpontban ismerte el bűnösségét, köztük a dezertálás, egy altiszt bántalmazása és három rendbeli parancsmegtagadás ügyében. Az eredeti 14 vádpontból álló listát egy vádalku keretében csökkentették le.

A bíró az egyezség értelmében egy év elzárásra, a legalacsonyabb közlegényi rangfokozatra való lefokozásra, minden fizetés és juttatás megvonására, valamint becstelen elbocsátásra ítélte Kinget. Az ügyvéd kijelentette, hogy védence a már letöltött idővel és a jó magaviseletért járó kedvezménnyel szabadlábra került. Soron kívül Szoboszlai Dominik ismét hazai pályán játszhat, élőben adja a tv

A 2023 júliusában történt eset során King egy demilitarizált övezeti turistaútról szökött át Észak-Koreába. Az amerikai hadsereg különleges tárgyalási tanácsának hivatala megerősítette a vádalku tényét, és közölte, hogy az egyezség feltételei szerint minden egyéb vádat és előírást ejtettek.

King védője hangsúlyozta

Mint arról az Al Jazeera is írt, King védője hangsúlyozta, hogy védence élete során jelentős kihívásokkal nézett szembe, beleértve a nehéz gyermekkort, bűnözői környezetnek való kitettséget és mentális egészségi problémákat, ezek a tényezők pedig súlyosbították a katonai szolgálat során tapasztalt nehézségeket.

Az eset idején King Dél-Koreában állomásozott, ahol egy ittasan történő verekedést követően dél-koreai börtönbe került. Texasba kellett volna repülnie fegyelmi meghallgatásra, ehelyett azonban elhagyta a Szöul környéki repülőteret, csatlakozott egy DMZ-túrához, és átszökött az erősen őrzött határon.

Észak-Korea kezdetben azt állította, hogy King az amerikai hadseregben tapasztalt bántalmazás és faji megkülönböztetés elől menekült hozzájuk, ám később úgy döntöttek, hogy illegális határátlépés miatt kiutasítják az országból.

Kiütéssel nyertek Szoboszlaiék Kerkezék ellen, és vezetik a bajnokságot

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdett a legutóbbi összecsapásukkor az angol bajnokság 5. fordulójában.

Nem született gól az Újpest-Diósgyőr meccsen az NB1-ben

Az Újpest és a Diósgyőr nem bírt egymással z NB1 7. fordulójában, még csak gól sem született a mérkőzés alatt.