Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.

...svg content...Fotó: Megrongált autó a dél-libanoni Szidónban 2024. szeptemebr 18-án, miután a járműben rádió adó-vevő, walkie-talkie robbant fel. Az ország több pontján bekövetkező robbanásokban három ember életét vesztette, több tucatnyi megsebesült. Az előző nap személyhívók robbantak fel Libanonban és Szíria egyes részein, legalább tizenkét ember halálát és több mint 2700 sebesülését okozva. MTI/AP/Mohammad Zaatari
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Az USA is reagált a Libanonban történt tömeges robbanásokra, amik számos ember életébe kerültek, köztük gyerekekébe, akiket nem lehetett megmenteni. A Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah Izraelt vádolja a merényletekkel, és a televíziós beszédében azt mondta, 2 perc alatt 5000 embert vettek célba az eszközök felrobbantásával.

Hassan Nasrallah szerint Izrael mészárlást hajtott végre a csipogók és a walkie-talkie eszközök robbantásával. Állítja, Izrael ezzel az akcióval két perc leforgása alatt 5000 embert akart meggyilkolni, így őket teszik felelőssé a keddi és a szerdai robbantásokért. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Példátlannak nevezte a robbantásokat, amit háborús üzenetként tekinthetnek, mivel szerintük átlépték a vörös vonalat. A Hezbollah tagjai által használt 4000 személyhívó robbant fel kedden kórházakban, üzletekben autókban és a nyílt utcán, ahol sok civil tartózkodott.

A Sky News azt írja, másnap 1000 walkie-talkie robbant fel, mely újabb áldozatokat követelt. A Hezbollah vezetője szerint izraeli gépek repültek át Bejrút felett, amik olyan közel voltak, hogy hangrobbanásokat idéztek elő, és épületek megrázkódtak.

Izrael egyelőre nem reagált hivatalosan a vádakra, miközben Libanonban sokan újabb robbantásoktól tartanak. Jelenleg mindenki igyekszik távol tartani magukat ezektől eszközöktől, ami valószínűleg egy ideig így is marad.