Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Örökre eltűnhet a legendás márka, ami sok háziasszony életét könnyítette meg

Már tavaly is figyelmeztettek, hogy csődbe mehetnek, ha nem tudnak gyorsan új forrásokat szerezni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az amerikai Tupperware – amelynek neve szinte már szinonimává vált az élelmiszer-tárolással – csődeljárást jelentett be, miután az eladások visszaesése miatt komoly pénzügyi nehézségekkel szembesült. A 78 éves cég közölte, hogy bírósági engedélyt kér az üzletág értékesítésének megkezdésére, miközben célja a további működés fenntartása – derül ki a beszámolóból. Mint írják, a vállalat az utóbbi években sikertelenül próbálta felfrissíteni termékeit és újrapozícionálni magát a fiatalabb közönség számára.

Illetve már tavaly is figyelmeztettek, hogy csődbe mehetnek, ha nem tudnak gyorsan új forrásokat szerezni. A Tupperware részvényei a héten több mint 50%-kal zuhantak a csődeljárás hírére. Bár a világjárvány idején rövid ideig megugrottak az eladások, a kereslet azóta tovább csökkent. A nyersanyagárak emelkedése, a magasabb bérek és a szállítási költségek szintén negatívan hatottak a vállalat haszonkulcsára – írta meg a Pénzcentrum a BBC cikke alapján. Laurie Ann Goldman, a Tupperware vezérigazgatója a befektetőkhöz intézett nyilatkozatában úgy fogalmazott: Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az elmúlt évek során a vállalat pénzügyi helyzetét súlyosan befolyásolta a kihívásokkal teli makrogazdasági környezet. Míg Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown pénz- és piaci vezetője szerint „a Tupperware számára egy ideje már vége a bulinak”. Hozzáfűzte, hogy a vásárlói magatartásban bekövetkezett változások kiszorították a cég termékeit a divatból, mivel a fogyasztók elkezdtek leszokni a műanyagfüggőségről, és környezettudatosabb módokat keresnek az élelmiszerek tárolására.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy teljes a bizonytalanság a százéves cérnagyárban, végleg lehúzhatják a rolót: bezárás fenyegeti a nagy múltú céget, ha pedig erre valóban sor kerül, kétszáz dolgozó veszítheti el a munkáját. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy csődgondnokság alá kerül az észak-írországi Harland and Wolff hajógyár, amely a világ egyik leghíresebb hajóját, a tragikus sorsú Titanicot is építette. A cég hétfői bejelentése nyomán több részlet is napvilágot látott az ügy kapcsán.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.