Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Lefejezett „vámpírgyermek” maradványaira bukkantak régészek Lengyelországban

Kevés hasonlóan meghökkentő felfedezésről hallani.

...svg content...Fotó: Unsplash/Cederic Vandenberghe A kép illusztráció.
Kult
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A lengyel kulturális minisztérium jelentette be, hogy a lengyelországi Chelmben egy történelmi székesegyház közelében faágakat eltávolító munkások váratlan dologra bukkantak: két gyermek csontvázát találták meg egy sekély sírgödörben, ahol eredetileg nem voltak kijelölve sírhelyek.

Dr. Stanisława Gołuba, a kutatást vezető régész egy Facebook-bejegyzésben számolt be részletesen a furcsa felfedezésről: elmondása szerint egyik csontváz sem volt koporsóban eltemetve, és az egyik gyermeket „a vámpírellenes temetés jellemzőivel temették el”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A bejegyzés szerint a gyermek fejét elválasztották a testétől, és a koponya egy kőre rendezve a földbe nézett. Ez, valamint az, ahogyan a csontvázak tájolva voltak, úgy tűnik, összhangban van az ősi temetkezési módszerekkel, melyeket arra használtak, hogy megakadályozzák, hogy egy démoni entitásnak vélt személy kijusson a sírból.

Egyelőre nem került megerősítésre, de az előzetes vizsgálatok alapján a csontvázak a kora középkorból származhatnak. Nem ez az első alkalom, hogy Lengyelországban olyan módon eltemetett maradványokra bukkantak, melyek arra utalnak, hogy az akkori emberek úgy hitték, vámpírokkal vagy más természetfeletti lényekkel van dolguk.

2022-ben például lengyel kutatók egy nő maradványait találták meg egy Pień faluban található sírhelyen, nyakában sarlóval, lábán pedig háromszög alakú lakattal. Az ősi hiedelmek szerint a lakat megakadályozta volna, hogy egy vámpírnak hitt elhunyt személy visszatérjen a halálból. A sarlóról úgy gondolták, hogy elvágja a nyakát, ha a holttest megpróbál feltámadni a sírból.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.