Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Szentkirályi Magyarnak üzent: ne használd az árvízvédelmet politikai haszonszerzésre

A politikus szerint most annak van itt az ideje, hogy „politikai hangulatkeltés helyett mind együtt dolgozzunk az árvíz ellen”.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra a hivatalos közösségi médiás oldalán tett közzé egy videót, amelyben Magyar Péterhez szól. Azt üzeni neki: „Péter, arra kérlek, hogy ne használd az árvízvédelmet a politikai haszonszerzésed következő epizódjaként. Nyilván te is látod, hogy mindenki kint van a gátakon, akinek ott dolga van, sőt több ezer önkéntes is segíti a munkát”.

„A vízügy és a katasztrófavédelem szakemberei, a tűzoltók, a katonák, a rendőrök és az önkéntesek is mind együtt dolgoznak. Pont őket támadod azzal, hogy azt a látszatot kelted, mintha gond lenne a védekezéssel” – hívta fel a figyelmet a politikus. Ezt követően pedig a következő kérdéseket tette fel a Facebook-videójában: Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Szerinted hogy kerültek a töltésekre a zsákok? Ki vitte oda a sok ezer köbméter töltőhomokot? Ki biztosítja a védműveken dolgozó munkagépeket?”. Majd arra kérte a Tisza Párt vezetőjét: „Ne támadd azokat az embereket, akik éjjel-nappal a gátakon dolgoznak, ne ásd alá a védekezésbe vetett hitét az embereknek”.

Szentkirályi Alexandra szerint ugyanis most annak van itt az ideje, hogy „politikai hangulatkeltés helyett mind együtt dolgozzunk az árvíz ellen” – derül ki a videóból. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Magyar Péternek is üzent a kormány, egészen pontosan Rétvári Bence országgyűlési képviselő, mondván, a „rémhírterjesztés nem segíti a védekezést”.

Erről itt írtunk bővebben. Mindemellett arra is kitértünk, hogy Szentkirályi úgy fogalmazott, Magyar „nem bír a vérével”, Karácsony pedig „hallgat, mint a sír”. A politikus több kritikát is megfogalmazott a Tisza Párt elnökével és Budapest főpolgármesterével szemben, mégpedig a főváros kapcsán.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.