Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Gyurcsány Ferenc: „Vitézy Dávid az elmúlt napokban meg se mukkant az árvízről”

A DK politikusa szerint ennek ellenére Vitézy előszeretettel osztja az észt.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc szerda reggel a Facebook-oldalán jelentkezett egy élő videóval, melyben a jelenlegi árvízhelyzetről beszélt. Elmondta, kedden Déri Tibor, Újpest polgármestere arra tett javaslatot, hogy a főváros nyissa meg a Lánchidat az autósok előtt, mivel a rakpartok le vannak zárva és torlódik a forgalom.

Ezt az ötletet Gyurcsány jónak találta, így megosztotta az erről szóló bejegyzést, mire Vitézy Dávid beleállt. Ennek kapcsán a DK elnöke kijelentette: Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Vitézy Dávid az elmúlt napokban meg se mukkant az árvízről, miközben keresi a megszólalás lehetőségét. És bár Budapest közlekedéséhez nyilvánvalóan sokunknál messze-messze jobban ért – hogy mindig igaza van-e, az egy más kérdés –, de ő csendben maradt. Akkor szólalt meg az elmúlt napokban, amikor Déri bejegyzését a Lánchídról én megosztottam… És hát, gyurcsányozott egyet.”

Gyurcsány úgy fogalmazott, Vitézy eddig nem gyurcsányozott, de úgy tűnik, ez volt számára az apropó, ha már nem volt mondanivalója az árvíz kapcsán. A DK elnöke szerint „ez Fidesz-mentalitás” Vitézy részéről:

„Azt hozza ez az ember, amit a Fideszben elsajátított, megszokott, megtanult, ez Fidesz-mentalitás. A problémák kevésbé fontosak, a hatalmi verekedés igen, a gyurcsányozás igen, a bűnbakképzés igen – és akkor ezt most csak magunknak mondom –, a Fidesznek meg már nem nagyon kell, vagy csak félig, amíg tudja használni. De a Fidesz által levetett árut, holmit miért venné magára a Fidesz ellenfele? Szóval erős távolságtartást javaslok az ilyen karakterű, ilyen mentalitású, kultúrájú politikusoktól, mert ennyi erővel akár össze is bútorozhatnánk a Fidesszel. De hát mégis ki a csuda akarna összebútorozni a Fidesszel? Én nem.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.