Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Tovább sanyargatja felhasználóit a YouTube, már a szüneteltetett videók alatt is reklámoznak

Emellett a Prémium előfizetés árát is megemelték, ami szintén sokaknak nem tetszik.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A YouTube minden lehetőséget kifacsar azokból a felhasználóiból, akik még nem fizettek elő a Prémium szolgáltatásukra, hogy tovább növelhessék a nyereségüket. Most egy új hirdetési formátumot tesztelnek, ami rengeteg embernél kiverte a biztosítékot.

A reklámok ugyanis már a videók szüneteltetésénél is felbukkanhatnak, egyelőre még csak próbajelleggel, később viszont az a cél, hogy kiszélesítsék ezt a fajta hirdetési módszert – számolt be róla a Cybernews. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Értelemszerűen a felhasználók nem rajonganak az ötletért, az X-en meglehetősen sok bosszús poszt született: „Ez most komoly? A hirdetések egyre nevetségesebbek, reklámblokkolót fogok telepíteni” – írta valaki, akinek nagyon nem tetszett a megoldás.

A YouTube egy ideje egyre több és hosszabb reklámokat vezet be a platformon az ingyenes felhasználók számára, miközben a reklámblokkolók használatát is új módszerekkel korlátozza. A Google vezető alelnöke, Philipp Schindler azzal védekezik, hogy az új hirdetési formátumot pozitívan fogadták a felhasználók.

Mindeközben a Prémium szolgáltatásán is emelnek, többek között Magyarországon is. Októbertől 1790-ről 2390 forintra drágul az ára, a családi csomag pedig 2690 forint helyett 4790 lesz. A diákok kedvezményes előfizetése 1090 forintról 1490 forintra drágul.