Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,21 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
64,339 $

Újabb őrült kivégzések történtek Észak-Koreában: a rosszul sikerült vacsoraest

Öt embert végeztethetett ki Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője a saját gazdasági minisztériumának alkalmazottai közül, amiért nem értettek egyet a Legfelsőbb Vezető javaslataival, amit egy vacsoraest során tett.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Öt embert végeztethetett ki Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője a saját gazdasági minisztériumának alkalmazottai közül, amiért nem értettek egyet a Legfelsőbb Vezető javaslataival, amit egy vacsoraest során tett.

A dél-koreai Daily NK értesülései szerint az öt tisztviselőt még július 30-án lőtték halálra, amiért nyíltan kritizálták az észak-koreai kormányt amiatt, hogy nem tudtak megoldani néhány kereskedelmi és pénzügyi kérdést. A lap úgy tudja, a tisztviselők egy vacsoraest során kritizálták a vezető döntését, valamint azt sürgették, hogy erősítsék az együttműködést külföldi országokkal. Soron kívül Kiszabadították az Adácsnál kisiklott tehervonat mozdonyvezetőjét

Az öt gazdasági szakembert röviddel azután tartóztathatták le, hogy az egyik fiatalabb kollegájuk bejelentette őket az észak-koreai titkosrendőrségnek, és az egész beszélgetésről beszámolt. A dél-koreai lap úgy tudja, a kivégzettek családja sem úszta meg, ugyanis a 15-ös számot viselő koncentrációs táborba szállították őket, ahol számos politikai ellenfelet elszállásolnak.

Kim Dzsungon állítólag nagyon üdvözölte az öt tisztviselő kivégzését, mivel úgy vélte, „nemzetbiztonsági” kockázatot jelentenek Észak-Koreára nézve. Nem lenne példátlan a hasonló cselekedet a rezsimtől, most számos regionális vezető aggódhat, mivel Kim súlyos büntetést helyezett kilátásba a nemrég bekövetkezett károkért, amelyeket az országra lecsapó tájfun okozott.

Az AP hírügynökség korábban pedig arról számolt be, hogy a Donald Trump amerikai elnökkel való találkozása során Kim azzal kérkedett, hogy a saját nagybátyját kivégeztette, és a levágott fejét kiállította, hogy mindenki lássa. A hírügynökség elsősorban Bob Woodward újságíró könyvére utalt, melyben állítólag részletesen beszámol erről az eseményről.