Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A Balatont sem kíméli a zord időjárás: mintegy 60 esetben kérték a tűzoltók segítségét

A katasztrófavédelemhez nagyon sok bejelentés érkezett, főként Marcali, Fonyód, Siófok vonalában dőltek ki a fák.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Itthon is ítéletidő tombolt, több helyen viharos erejű szél pusztított. Balatonlellén éjszaka és hajnalban is nagy vihar volt, amely után arról érkeztek hírek, hogy vitorlásokat is ért kár a Balatonon – hangzik el a HírTV riportjában. A csatorna egyik kollégája Balatonlelléről bejelentkezve elmondta, Siófok előterében, a nyílt vízen mérték a legerősebb, 105 km per órás széllökést az éjszaka-hajnal folyamán.

„A Hungaromet adatai szerint itt a Balaton középső medencéjében is elérte a 103 km per órát a széllökés mértéke, és nyugati medencénél is 100 km per órás szelet lehetett mérni. Most is nagyon erős egyébként a szél, de a hajnali-éjszakai mérésekhez képest csökkent azért a szélerősség. De így is 70 km per órás szeleket lehet itt a Balatonnál mérni” – tájékoztatott. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Elmondása szerint változó a szélerősség, gyakran viharos, majd ezt ennél jóval enyhébb váltja fel: 40-50 km per órás széllökéseket is lehet mérni. „A katasztrófavédelemhez nagyon sok bejelentés érkezett, főként Marcali, Fonyód, Siófok vonalában dőltek ki a fák, törtek le faágak vagy éppen veszélyesen dőltek meg a fák, ezért volt szükség a tűzoltók riasztására” – magyarázta a HírTV helyszíni kollégája.

Mint mondta, a vármegyét tekintve az éjszakai óráktól délelőttig mintegy 60 esetben kérték a tűzoltók segítségét, majd hozzátette: a közlekedésben nem okozott fennakadást a vihar, a Balaton déli partján folyamatosan közlekednek a vonatok. Kora reggel viszont arról érkezett hír, hogy fakidőlés akadályozza a vasútforgalmat a Tapolca-Balatonfüred közötti szakaszon.

Erről ebben a cikkben írtunk bővebben. Emellett arról is beszámoltunk, hogy Győrben is áradnak a folyók, lezárás mellett döntöttek, illetve több forgalomkorlátozást rendeltek el a város útjain. A buszok terelőúton közlekednek, a Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.