Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Így reagált Magyar Péter a Tisza Párt és a Fidesz közötti különbségre

Miután a Tisza Párt egyre erősödik, minden hónapban vannak mérések azt illetően, hogyan is állhat a két párt egymáshoz képest.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke beszédet mond a párt rendezvényén a budapesti a MOM Sport rendezvényközpontban 2024. július 6-án. MTI/Hegedüs Róbertatjuk!
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Pontos képet azonban csak a szavazás napján fogunk kapni 2026-ban, amikor is megindul a tömeg szavazni. Rengeteg „alvó” szavazó lehet, akik talán csak az utolsó pillanatokban döntik el, szavaznak-e. Hasonló lehet a helyzet az USA-ban, ahol Donald Trump és Kamala Harris között várható nagy harc novemberben.

A Fidesznél nem lehet kérdés, hogy Orbán Viktor indul a miniszterelnökségért, addig a Tisza Pártnál Magyar Pétert szavazhatják meg a párton belül. Vannak, akik azt gondolják, az alelnök beelőzheti Varga Judit volt férjét, de erre aligha van reális esély. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Magyar Péter, aki legutóbb reagált Gyurcsány Ferenc szokásos odaszólására, szintén értesült a Medián legutóbbi méréséről, amit a HVG közölt le. A Fidesz tartja az első helyet, és ha vasárnap lennének a választások, 43%-ot kapna a kormánypárt, addig a Tisza 39%-ot. Szakértői vélemény szerint a Tisza továbbra is az ellenzéki pártok rovására erősödik, így Gyurcsány Ferenc pártja, a DK is még mélyebbre zuhanhat 2026-ra, míg a többiek még nagyobb bajban vannak.

Magyar természetesen nem hagyta reakció nélkül a számára kedvező számokat. „Pont hét hónapja léptem be a Partizán stúdiójába. Most pedig a Medián mérése szerint 39 %-on állunk, egy ugrásra az állampárttól. Köszönjük, Magyarország! Folytjuk.” – írta a posztjában a Tisza Párt vezetője a Facebook oldalán.

Noha még mindig csak 2024-et írunk, gyakorlatilag a Fidesz és a Tisza Párt is úgy működik, mintha kampányidőszak lenne, hiszen óriási a tét, és nincs közöttük óriási különbség, legalábbis a mérések szerint. Emiatt a 2025-ös év olyan intenzív lehet, mint a régmúltban, amikor nem lehetett biztosra venni, ki végez az élen.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.