Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Marco Rossi szerint a szurkolók 20 százaléka alig várja a távozását

Ahogyan a magyar szövetségi kapitány fogalmazott, a szurkolók 20 százaléka alig várja, hogy elhúzzon a válogatottól.

...svg content...Fotó: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Marco Rossi már hat éve vezeti a magyar válogatottat, és számos siker van mögötte. A valaha volt egyik legjobb szövetségi kapitány, akinek csapata legutóbb a Nemzetek Ligájában lépett pályára Bosznia-Hercegovina ellen, mely döntetlennel zárult, akárcsak a holland-német meccs.

Rossi az eredménnyel nem tudott elégedett lenni, hiszen számos helyzetet dolgoztunk ki, de nem állt mellénk a szerencse. A nemrég születésnapját ünneplő edző arról is beszélt, vannak, akik azt szeretnék, hogy távozzon, viszont a többség szereti, ami vélhetően így is marad.

A 60 éves tréner az őt éltető szurkolókról az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, hogy azt támogatják, aki a legnagyobb győzni akarással képviseli a címeres mezt. Úgy vélte, a drukkerek megismerték a hat év során és megbecsülik őt.

20 százalék, akik a távozását akarják

Megjegyezte, az emberek nyolcvan százaléka szereti őt, a másik húsz pedig alig várja, hogy „elhúzzon”, ugyanakkor ezt normálisnak gondolja, mivel a világbajnok olasz válogatott legendás edzőjét, Marcello Lippit sem kedvelte mindenki.

Rossi örömmel látta a szurkolók reakcióját a Puskás Arénában, ahol nagyon sokan drukkoltak nekik. A többség a csapat mellett maradt, és nem akartak foglalkozni a németek elleni súlyos vereséggel, hiszen az már a múlt.

„Ilyenkor érzi az ember, valami olyat tett, ami miatt emlékezni fognak rá. A csapat teljesítménye méltó volt a szurkolóink lelkesedéséhez, emelt fővel hagyhattuk el a pályát” – mondta Rossi, aki hozzátette, a balkáni csapatok ellen mindig nehéz futballozni, mert ugyanolyan harcosok, mint a saját tanítványai. „Az volt az ellenfél küldetése, hogy elvigyen egy pontot, márpedig ha egy csapat teljesíti a meccstervét, azért gratuláció jár még akkor is, ha a mezőny legjobbja ma a bosnyák kapus volt”

Liner/MTI

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.