Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kim Dzsong Un bejelentette, „exponenciálisan” növeli nukleáris arzenálját

Újabb fenyegető bejelentést tett Észak-Korea vezére, aki hangsúlyozta, „exponenciálisan” növeli nukleáris arzenálját.

...svg content...Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség képén Kim Dzsongün elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke az árvíz sújtotta térségekből érkező károsultakat fogadja Phenjanban 2024. augusztus 16-án. MTI/AP/KCNA /KNS
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kim Dzsong Un ellenségként tekint az Egyesült Államokra, különösen azóta, hogy Joe Biden vezeti az országot. Ez már nem sokáig lesz így, mivel Biden kiszállt az elnökválasztási versenyből, és Donald Trump győzelmével az észak-koreai kapcsolatok is nagy változáson mehetnének keresztül.

Ha pedig Kamala Harris lesz a befutó, minden bizonnyal marad minden ugyanúgy. Komoly a feszültség Észak-Korea miatt Ázsia azon részén, és mivel Dél-Korea, valamint Japán nagyon közel vannak, joggal aggódnak az észak-koreai fenyegetések és nukleáris fegyverkezéseik miatt.

Kim legutóbb arról tett bejelentést, hogy „exponenciálisan” növeli országa nukleáris arzenálját, reagálván az USA terjeszkedésére. Szerinte az amerikaiak vezette regionális katonai blokk meggondolatlan terjeszkedésbe kezdett, amire Észak-Koreának muszáj reagálnia.

Észak-Korea fenyegetésnek veszi az USA mozgolódását

A KCNA által kiadott közlemény szerint Észak-Korea egy olyan nukleáris arzenállal fog előállni, ami által harcra készek lehetnek az USA és szövetségesei ellen. Az észak-koreai vezetés szerint egy olyan katonai erőre van szükségük, mely felveszi a versenyt az USA-val és követőivel, reagálván a fenyegetésekre.

A DW azt írja, szakértők szerint Kim valószínűleg provokatív fegyvertesztekre készül a novemberi amerikai elnökválasztás előtt, ami már nincs messze. Észak-Korea súlyos fenyegetésnek veszi az USA vezette blokkot, melynek Dél-Korea is része. Sőt, a dél-koreai erőkhöz legutóbb már Németország is csatlakozott.

Az erők az erősen megerősített északi határ őrzését segítik, illetve elkötelezettek a déli területek védelmében, ha háború törne ki. Észak-Korea felháborodott, hogy a németek csatlakoztak, és korábban illegális háborús szervezetnek nevezte az UNC-t.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.