Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Marco Rossi üzent: mindannyian szégyelljük magunkat

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szégyenteljesnek nevezte a németek elleni végeredményt, és azt mondta, a második félidőért mindannyian szégyellik magukat.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik (b2) és Schäfer András (j), valamint a német Florian Wirtz (b) és Aleksandar Pavlovic a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen Düsseldorfban 2024. szeptember 7-én. A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Döbbenetes lett a végeredmény Németország javára a Nemzetek Ligája első csoportmérkőzésén. Nehéz szavakat találni erre az 5-0-ra, ami a játék képe alapján több is lehetett volna. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ez már a szégyen kategóriába sorolható, amire muszáj lesz válaszolniuk.

Azt mondta, az első félidőben még versenyben voltak, függetlenül attól, hogy hibáztak. Nem teljesített rosszul a csapat az első 45 percben, majd jött a folytatás, ami egészen más volt, melyre senki sem számíthatott, még Rossi sem. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Az első félidőben még versenyben voltunk a németekkel, voltak ugyan hibáink, de nem teljesítettünk rosszul. Elmozdultunk a pressing irányába, de így a vonalak között maradtak helyek, ezt kihasználták a németek”

Rossi reakciót vár

Rossi nem akar magyarázkodni, szerinte egy 5-0-nál ezt nem is lehet megtenni, hiszen önmagáért beszél, ha valaki négy gólt kap egy félidő alatt. Szégyenteljesnek nevezte az eredményt, és hozzátette, mindannyian szégyellik magukat a második félidőért.

„A második félidőről felesleges bármit is mondani, mert ha valaki négy gólt kap egy félidő alatt mindenféle reakció nélkül, az önmagáért beszél. Az 5-0 szégyenteljes eredmény, a második félidőért mindannyian szégyelljük magunkat.” – idézte az MLSZ.

Úgy érzi, gyakorlatilag eltűntek a pályán, ami egyúttal elfogadhatatlan. Hozzátette, ha erre most nem reagálnak, akkor egyszerűen nincs helyük a színen, így várhatóan egy igen más csapat lép majd pályára Bosznia-Hercegovina ellen hazai környezetben.

„A szünet után jóformán egyetlen párharcot sem nyertünk, számos ki nem kényszerített labdaeladásunk volt, gyakorlatilag eltűntünk a pályáról, ami elfogadhatatlan a magyar színeket viselve. Három nap múlva a Bosznia elleni mérkőzés következik, amelynek lesz egy pszichológiai aspektusa is, de ha nem tudunk reagálni erre a szituációra, akkor nincs helyünk a színen.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.