Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,82 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
468,69 Ft
Bitcoin
62,339 $

Soha többé nem versenyez együtt a kajakos Varga Ádám és Kopasz Bálint

A világklasszis kajakosok nem tudnak együtt dolgozni, ezt bizonyítja a párizsi olimpián nyújtott teljesítményük is.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Varga Ádám korábbi edzője levonta a tanulságot a párizsi olimpia eredményeiből: noha jó ötletnek tűnt, visszatekintve már látja, nagy hiba volt egy hajóba ültetni a két világklasszis kajakost, Varga Ádámot és Kopasz Bálintot a párizsi olimpián. Ezt bizonyítja az is, hogy érmet nem sikerült nyerniük, sőt, a B-döntő utolsó előtti helyén végeztek.

Noha a tokiói olimpián arany- és ezüstérmes Kopasz Bálint és Varga Ádám párosa ígéretesnek tűnt, végül nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. Amikor kiderült, hogy a profi sportolók nem jutottak be az K2 500 méter döntőjébe, már elengedték a B döntőt: végül csak a 7., összesítésben a 15. helyen végeztek. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Ugyanakkor az egyértelmű volt, hogy mindketten inkább az egyénire koncentráltak az elúszott döntő után, aminek meg is lett az eredménye: 1000 méteren Varga ezüst-, Kopasz pedig bronzérmes lett.

A történtek kapcsán a Borsnak nyilatkozva Matyus Zsolt, Varga Ádám volt edzője elmondta, már látja, hogy nem volt jó ötlet egy hajóba ültetni a két kajakost:

„Egy próbát megért. Ádám a továbbiakban inkább az egyéni számoknál marad.”

A párizsi olimpia után Varga Ádám egy rövid nyaraláson vett részt, majd katonai foglalkozásokon: a kajakos a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként Gödöllőn és Szentendrén is kapott kiképzést. Mindeközben folytatja tanulmányait is a Műegyetem Természettudományi Karán, fizika szakon.