Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Nagy lángokkal ég a Miskolctapolcai Barlangfürdő

Péntek este kigyulladt a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete, ami után a tűzoltók több városból érkeztek a helyszínre.

...svg content...Fotó: Tűzoltó oltja a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezetét 2024. szeptember 6-án. MTI/Vajda János
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Miskolctapolcai Barlangfürdő egyik épületének tetőszerkezete lángba borult. A tűz által érintett terület megközelítőleg 800 négyzetméter kiterjedésű.

Rinyu Zsuzsanna, az igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: „Miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak a helyszínre, a tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végzi.” A szóvivő hozzátette, hogy a jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt.

A helyi média beszámolója alapján a tűz feltehetően a létesítmény zárását követően keletkezett, és bár a lángokat azóta sikerült megfékezni, a tetőszerkezet továbbra is izzik. A tűzoltási munkálatok folyamatban vannak, további egységek érkeztek a helyszínre.

A barlangfürdő vezetősége a közösségi médián keresztül tájékoztatta a lakosságot, hogy a létesítmény a következő napon biztosan zárva tart.

A helyszínre kiérkező polgármester, Veres Pál egy videóban számolt be arról, hogy a tűz már a főépületre is átterjedt. „Hiába az intenzív oltás, már a főépületre is terjednek a lángok”, mondta, majd hozzátette, hogy reményei szerint a tetőszerkezetnél sikerül megfékezni a tüzet.

Szántó Rita, a városháza sajtófőnöke sem volt túl bizakodó a lángok láttán: „Nehezen tudják oltani a tüzet, mert a tető egy része lemezből van és alatta égett, és innen terjedt át a faszerkezetekre is. Jelenleg reális esély van arra, hogy leég a Barlangfürdő főépülete”, mondta.

Az eset kapcsán szombat délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak a helyszínen, melyen Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József leendő polgármester is részt vesz.