Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,30 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
468,17 Ft
Bitcoin
60,270 $

Hamarosan jöhetnek a lépcsőmászó robotporszívók, a küszöb már nem akadály

Mára már meghódították az otthonokat, de még mindig van hová fejlődniük.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Néhány évvel ezelőtt még sci-finek tűnt a takarítórobot, mostanra azonban már viszonylag olcsón hozzá lehet jutni olyan robotporszívókhoz, melyek gond nélkül elbánnak a piszkos szőnyegekkel, sőt, még fel is mosnak.

A tudás mellett persze az sem mindegy, hogy mennyire hatékonyak és milyen gyorsan végeznek a munkával, modernebb változatai ugyanis előre feltérképezik a lakást és mire hazaérünk, már a dokkolón „pihennek”. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Lépcsőzni azonban egyelőre még nem tudnak, így aki emeletes házban lakik, annak vagy kettő kell, vagy hurcibálhatja a porszívót az emeletre. A Roborock azonban egy lépéssel közelebb jutott ahhoz, hogy megoldja ezt a problémát is.

A Qrevo Curv robotporszívó ugyanis akár 4 centis akadályokat is képes leküzdeni, méghozzá úgy, hogy megemeli magát, így egy küszöb, vagy egy kisebb szintemelkedés már nem probléma többé számára – írja a TheVerge.

Akadályelkerülő technológiája mesterséges intelligencia által vezérelt, szemétgyűjtőjét pedig automatikusan üríti, így tényleg nem sok dolga van vele annak, aki hajlandó csaknem félmillió forintnak megfelelő dollárt kifizetni a szolgálataiért.