Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Alig egy hónap alatt közel 4300 biztosítást kötöttek a rolleresek

Nemrég lépett életbe a változtatás a kötelező felelősségbiztosítások és a mikromobilitási eszközök terén, a rolleresek pedig a legfrissebb adatok alapján komolyan vették az új szabályokat.

...svg content...Fotó: Unsplash/𝕶𝖚𝖒𝖆𝖘 𝕿𝖆𝖛𝖊𝖗𝖓𝖊
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ismert, július 16-tól érvényesek az új szabályok a mikromobilitási eszközökre: azon rollerekre, melyek 25 kilogrammnál könnyebbek és 25 kilométer per óránál magasabb sebességre képesek – valamint a 25 kilogrammnál nehezebbek és 14 kilométer per óránál gyorsabbak – kötelező biztosítást kell kötni.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója szerint a statisztikák azt mutatják, hogy havi szinten legkevesebb 20-30 olyan baleset történik, melyben egy rolleres érintett és rendőri intézkedésre van szükség, például súlyos sérülés miatt. 10-ből 7-8 rollerbalesetnél pedig felmerül az alkoholfogyasztás is. Besnyő szerint az esetek 90 százalékában a vétkes fél a rolleres. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Alig egy hónap leforgása alatt közel 4300 rollerbiztosítást kötöttek az érintettek a Netrisknél, a szakember közlése szerint pedig az átlagos díj 6200 forint volt. Besnyő megjegyezte, az éves díj összege attól is függ, hogy a biztosított Budapesten vagy vidéken lakik.

A szakember szerint a július 16. és augusztus 16. közötti eredmények felülmúlják a várakozásaikat, ugyanis jóval több rolleres kötött náluk biztosítást, mint amire előzetesen számítottak. Besnyő becslései szerint Magyarországon jelenleg mintegy 30-40 ezer elektromosan hajtott mikromobilitási eszközre, jellemzően rollerekre kellene biztosítást kötni.