Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Tervezett hajléktalanszálló miatt indult aláírásgyűjtés Pécsen

Már több száz aláírás összegyűlt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A héten is zajlott és még a jövő héten is folytatódik az aláírások összegyűjtése Pécs Ispitaalja városrészében, ahol a lakók azt szeretnék elérni, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a pécsi önkormányzata állapodjon meg egy másik helyszínben a Mártírok útja és a Megyeri út sarkára tervezett hajléktalan krízisszállót illetően. Minderről a városrész megválasztott önkormányzati képviselője, Barkóczi Csaba számolt be, aki azt is elmondta: már az első napokban több száz aláírás gyűlt össze az alternatív megoldás reményében.

A képviselő a közösségi médiás oldalán korábban jelezte: a városrészben élők tiltakozása miatt a Baranya Vármegyei Kormányhivatalhoz fordult, annak érdekében, hogy „függesszék fel bármilyen típusú engedély kiadását arra vonatkozólag, hogy a Mártírok útján hajléktalanellátással kapcsolatos szociális intézmény létesüljön”. A Baranya Vármegyei Hírportál, a bama.hu azt írja, a krízisközpont nem egész évben, hanem novembertől áprilisig működne. Abban az időszakban éjszakai szállásként szolgálna a hajléktalanoknak, akiknek reggel 8 órakor el kellene hagyniuk az épületet. Soron kívül Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

A Máltai Szeretetszolgálat a portállal azt közölte, hogy a karitatív szervezet nyitottan fogadja az ügyben a megoldás felé mutató további fejleményeket. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy „Pécsett és hazánkban is jelen vannak hajléktalan embertársaink”. Ezt követően még hozzátették: „Meggyőződésünk, hogy az ő helyzetük javítása nem csupán szakmai hivatástudatból adódóan fontos, de nagyban hozzájárul az adott környékeken élők, sőt az egész társadalom zavartalanabb mindennapjaihoz is”.

Korábban azt is megírtuk, hogy kezd súlyossá válni a hajléktalanhelyzet Budapesten. A rengeteg hajléktalan a köztisztaságra és a közbiztonságra sincs jó hatással, melynek kapcsán Szentkirályi Alexandra volt főpolgármesterjelölt több kritikát is megfogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester irányába. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy óriási hírt kapnak a pécsi pedagógusok. Mint kiderült, pedagógusoknak biztosítanak kedvezményes lakhatást a városban, ami nagy segítséget jelenthet számukra.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.