Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A hőség miatt rövidített órákkal indult a tanév egy Pest megyei iskolában

Erről az iskolába járó gyerekek szüleit levélben értesítették.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már megírtuk, nagy forróság várt a diákokra a tanévnyitón hétfőn: nem éppen megszokott időjárás mellett vette kezdetét az oktatás szeptemberben, hiszen egész napra száraz idő várható, sok napsütéssel, vagyis igazi hőségre kell készülni. Ami azt is jelenti, hogy a folyadékpótlás továbbra is kiemelten fontos, erre mindenkinek oda kell figyelnie.

Főleg úgy, hogy a délutáni órákban egészen 36 fokig emelkedhet a levegő hőmérséklete. Az országos tisztifőorvos pedig szeptember 5-én éjfélig hosszabbította meg az augusztus 24. óta tartó másodfokú hőségriasztást. A 444 cikkében kiemeli: a magyar iskolaépületek többsége egyszerűen alkalmatlan arra, hogy a nyári melegben ott gyerekeket tanítsanak egész nap. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az iskolák nagy részében alig van klíma, ha van egyáltalán, a tartós meleg viszont egészségügyi kockázatokat is rejt magában jócskán. Budakalászon például úgy oldják meg a helyzetet, hogy a Szentistvántelepi Általános Iskolában és a Kalász Suliban is rövidített órákkal indítják a tanévet, amiről az iskolába járó gyerekek szüleit levélben értesítették – derül ki a cikkből.

Hozzáteszik: az önkormányzati honlapon lévő tájékoztató szerint a Telepi Suliban a hétfő reggeli tanévnyitó ünnepség után még 45 perces osztályfőnöki órák lesznek, keddtől péntekig az első öt órát rövidítve tartják meg, a 6. 7. és 8. órák pedig elmaradnak. A már megrendelt étkezést, a napközit és a tanulószobát biztosítják.

Míg a budapesti Madách Imre Gimnázium diákjai hétfő reggelre tüntetést szerveztek, hogy kifejezzék felháborodásukat az igazgató, Mészáros Csaba eltávolítása miatt. Fél nyolc előtt pár perccel már több, az iskola pólóit viselő tanuló állt az intézmény Barcsay utcai épülete előtt, egyúttal volt madáchos diákok is megjelentek az eseményen. A részletekre ebben a cikkben tértünk ki.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.