Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Óbudai korrupciós ügy: kiszabadult a börtönből a baloldal fontos háttérembere

A hírek szerint kiengedték a letartóztatásból az óbudai korrupciós botrány egyik kulcsfiguráját.

...svg content...Fotó: Unsplash
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Megszüntették a letartóztatását a III. kerületi kenőpénzes botrány egyik fontos szereplőjének, P. Gábornak – tudta meg a Magyar Nemzet. A cikkben felidézik: a baloldal fontos háttérembere több társával együtt márciusban került rács mögé.

Korábban a férfi ügyvédje a lapnak arról beszélt, ügyfelének felajánlotta az ügyészség a nyomozati alku lehetőségét, ám ő ezzel nem élt, sőt azt is tagadja, hogy ő szerepel abban a videóban, amelyben korrupciós pénzeket számolnak. Úgy tudni, a férfi most sem kötött egyezséget az ügyészséggel. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Mint ismert, Óbuda polgármesterét, Kiss Lászlót és alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt vesztegetéssel gyanúsítják és mindketten letartóztatásban vannak. Ám a polgármester mindent tagad, abszurdnak tartja ezt az egészet.

Továbbá azt is megírtuk, hogy a Momentum kilép az előzetes letartóztatásba került Kiss László vezette koalícióból. Hozzátették: a párt számol azzal a forgatókönyvvel, hogy „a korrupcióval megvádolt városvezetők helyére a korrupt Fidesz akar majd beülni”.

De arról is beszámoltunk, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem tartaná előzetesben Kiss Lászlót, túlzásnak tartja a dolgot. A részletekre ebben a cikkben tértünk ki. Míg egy korábbi cikkünkből az derül ki, min múlik, hogy az óbudai polgármester előtt marad-e más út a lemondáson kívül.