Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Tizenegyesekkel jutott be az Európa-ligába a Ferencváros

A Ferencváros a Borac Banja Luka otthonában lépett pályára az Európa-liga mindent eldöntő mérkőzésén a rájátszásban.

...svg content...Fotó: Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én. MTI/Vasvári Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Ferencváros először Budapesten játszhatott a Borac Banja Luka ellen, akik meglepetésre gól nélküli döntetlennel hagyták el a fővárost. A Fradi előtt megvoltak a lehetőségek, de azokat nem tudták kihasználni, majd a vezetőedző is elismerte, jogos volt a kritika feléjük a szurkolóktól.

A Fradinak emiatt a visszavágón kellett elöntenie a kérdést, biztosítván a helyüket az Európa Liga csoportkörében. A csapat nagyon határozottan és magabiztosan utazott el, bízván abban, hogy idő előtt eldönthetik a továbbjutás sorsát. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ugyanaz az eredmény született a rendes játékidőben, mint egy héttel ezelőtt. Megvoltak a helyzetek, ám a gólvonalat egy alkalommal sem lépte át a labda, így akárcsak a Puskás Akadémia mérkőzésén a Fiorentina ellen, hosszabbításra került sor.

A 103. percben jött az első fordulat, amikor a hazaiak egy szögletet követően Cissé öngóljával vezetéshez jutottak. Pár perccel később a Borac Banja Luka összehozott egy büntetőt, amit Varga értékesített magabiztosan, így minden kezdődhetett elölről.

Végül büntetőpárbajra került sor, ami drámai véget ért, viszont a Ferencváros jött ki jól belőle, így ott vannak az Európa-liga főtábláján. A Puskás Akadémia sorsa szintén büntetőkkel dőlt el, viszont annak szomorú vége lett a Fiorentina ellen.