Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Tanárként folytatja tovább munkáját az ellenálló iskolaigazgató

Mint kiderült, nem elbocsátották, hanem leváltották a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már megírtuk, a Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát. A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy „egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt”. Mindez azután történt, hogy a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium vezetősége korábban bejelentette: az új tanévben nem veszik el a diákok mobiltelefonjait és más digitális eszközeit a tanítás előtt, hiába kötelezi őket erre rendelet.

Az igazgató elbocsátásról szóló hírek után a Madách Imre Gimnázium közleményt adott ki az intézmény hivatalos közösségi médiás oldalán, amelyben kiemelték, „megdöbbenéssel és mélységes felindultsággal” értesültek a történtekről. Álláspontjuk szerint a rendelet adta kereteken belül hoztak döntést a digitális eszközök iskolai használatáról, így a felmentés tényét, annak indoklását és módját elfogadhatatlannak tartják. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Majd jött a hír, hogy hétfő reggelre tüntetést szerveznek a Belügyminisztérium épülete elé a gimnázium diákjai, hogy kifejezzék felháborodásukat Mészáros Csaba eltávolítása miatt. „Ne hagyjuk, hogy negatív példát statuáljanak belőle! Ne hagyjuk, hogy bármit megtehessenek!” – írták az esemény leírásában. Mészáros Csaba a történtekről a gimnázium közösségi oldalán közölte: „…nem rúgtak ki. Felmentettek az igazgatói pozíció alól. Jövőre a Madách tanára leszek, és kedvemre úgy zárom a pályámat, ahogy elkezdtem: tanítok. Nincs ennél nagyobb és felszabadítóbb boldogság. Ma csak én éreztem ezt”.

Szerinte médiumok robbantották ki az ügyet, mert Maruzsa Zoltán államtitkárnak augusztus 22-én már elmondta, hogy a mobiltelefonokról szóló közleményt nyilvánosságra hozták. Az államtitkárnak akkor, és később sem volt ellenvetése, mert „milyen mesteri a rendelet, hogy ezt is engedi”. A leváltott igazgató a posztban hozzáfűzi: „Ha nincs a médiafelhajtás nem mentettek volna fel. Mert nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens” – szúrta ki az Economx. Megjegyezte még: van, ahol úgy játsszák ki a rendeletet, hogy a diákok két mobilt hoznak be az iskolába, ha az egyiket elveszik, a másikat használhatják.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.