Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,93 Ft
Euró
394,84 Ft
Font
473,53 Ft
Bitcoin
63,263 $

Fontos dolog derült ki a visszaváltott palackok 50 forintos értékéről

A Mohu tájékoztatása szerint már 31 millió forint gyűlt össze gyermekkórházak támogatására az italcsomagolások visszaváltási rendszerén keresztül.

...svg content...Fotó: MOHU
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Az italcsomagolások kötelező visszaváltási rendszere (DRS) lehetőséget biztosít a fogyasztóknak, hogy a visszaváltott csomagolások után járó 50 forintos összeget ne csak levásárolják vagy bankszámlájukra utaltassák, hanem jótékony célra is felajánlhassák.

A Mohu által üzemeltetett rendszer révén eddig jelentős összeg gyűlt össze erre a célra, a vállalat ugyanis az Index kérésére közölte: „A DRS bevezetése óta körülbelül 31 millió forint jótékonysági felajánlás gyűlt össze. A befolyt összeget az év végén utaljuk majd át, addig a gyűjtési időszak zajlik.” Soron kívül Változékony idő vár ránk kedden, napsütés és csapadék is várható

A felajánlások kezelése átlátható módon történik, a visszaváltott palackok utáni 50 forintos felajánlást ugyanis egy külön erre a célra elkülönített adatbázisban gyűjtik, az összesített adatokat pedig félévente közzéteszik a Mohu honlapján.

A jótékonysági program kedvezményezettjei kiemelt ellátási területű gyermekkórházak, melyek 2024-ben a következők:

  • A Heim Pál Országos Gyógyászati Intézet a felajánlott összegből elavult digitális technikai és orvostechnológiai eszközeit kívánja megújítani.
  • A Bethesda Gyermekkórház az egyes osztályokon eszközbeszerzéseket és infrastrukturális fejlesztéseket tervez megvalósítani.
  • A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája a mindennapi gyógyításhoz szükséges orvosi eszközök beszerzését tűzte ki célul.

A program jelentősége abban rejlik, hogy az egyénileg kis összegnek tűnő felajánlások összességében jelentős támogatást jelentenek az egészségügyi intézmények számára, a kezdeményezés pedig lehetővé teszi, hogy a fogyasztók a környezettudatos magatartás mellett közvetlenül is hozzájáruljanak a gyermekegészségügy fejlesztéséhez.

A magyar kormány aláírta a 200 millió euró értékű csádi segélyhitel-programot

Szijjártó Péter New Yorkban találkozott ismét a csádi külügyminiszterrel, melynek ideje alatt aláírták a 200 millió euró értékű csádi segélyhitel-programot.