Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A Kutyapárt és a Mi Hazánk is új választást akar az óbudai korrupciós ügy miatt

A Mi Hazánk Mozgalom képviselője aláírásgyűjtésbe is kezdett Kiss László lemondásáért és új választások kiírásáért.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a DK dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy a korrupciós ügybe keveredett Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere koncepciós eljárás áldozata lesz. Erről Barkóczi Balázs, a párt elnökségi tagja beszélt, míg Vadai Ágnes alelnök azt emelte ki: szerinte nem a központi nyomozó főügyészség munkájának eredménye a letartóztatásokat eredményező igazságszolgáltatási eljárás, az a Fidesz legfelsőbb köreinek igényéből fakad. Meglátása szerint ami jelenleg történik, az egy „politikai termék”, ami az ügyészség segítségével a választási eredmény megváltoztatását célozza. Vadai Ágnes egy kék mappát tartva a kezében azt állította, hogy abban olyan dokumentumok vannak, amelyek a politikai megrendelés tényét bizonyítják.

„48 óra. Ennyi időt szeretnénk adni azoknak a fideszeseknek, akik rész vettek ebben a mocskos lejárató kampányban, hogy álljanak a nyilvánosság elé és vallják be, hogy részesei voltak ennek az eljárásnak” – jelentette ki. A DK mindemellett hangsúlyozta: a polgármestert megilleti az ártatlanság vélelme, ami lehetővé teszi, hogy továbbra is betölthesse tisztségét. Az ellenzéki pártok azonban nincsenek ugyanezen véleményen a kérdést illetően. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Kutyapárt és a Mi Hazánk szerint Kiss Lászlónak le kellene mondania és új választás kiírására lenne szükség. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt óbudai képviselői, Budai Sándor és Tóth Kálmán például kijelentették: „ha Kiss László nem tudja tisztázni magát a vádak alól, le kell mondania, és új választásokat kell kiírni”.

Az óbudaiak nem erre szavaztak

Hozzátették, hogy az óbudaiak nem erre szavaztak, és a legtisztább helyzetet a képviselőtestület feloszlatása jelenti, hogy a III. kerületiek a tények tudatában dönthessenek. De a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Balogné Marosvölgyi Anna is hasonlóképp gondolkodik, ezért aláírásgyűjtésbe is kezdett Kiss László lemondásáért és új választások kiírásáért.

A párt ezen kívül a politikusok mentelmi jogának eltörlését és a korrupcióval vádolt politikusok számára súlyosabb büntetést követel. A Jobbik Indexnek eljuttatott válaszában azt írta, a korrupcióval szemben zéró tolerancia van, és alapos nyomozást várnak el. Hangsúlyozták: amennyiben kiderül, hogy visszaélés történt, a lemondás is felvetődhet, de csak jogerős ítélet esetén.

Az LMP egyelőre nem alakította ki az álláspontját, ígérete szerint a tisztújítás után új elnökségük fog dönteni az ügyben. A cikkben megjegyzik: a Tisza Pártot, az MSZP-t, a Momentumot és a Párbeszéd – Zöldeket is megkérdezték, de tőlük válasz egyelőre nem érkezett. Mindemellett korábban azt is megírtuk, hogy Vitézy Dávid volt főpolgármesterjelölt is kifejtette álláspontját az ügyben. Ő szintén azt emelte ki, hogy új választásra van szükség Óbudán, miután a jelenlegi polgármester korrupciós ügybe keveredett, és nem tudni, mikor engedik szabadon. Továbbá Bús Balázs, Óbuda korábbi fideszes polgármestere is amellett foglalt állást, hogy a III. kerület becsületének visszaszerzésére csak egy lehetősége van, ha Kiss László lemond, és a testület feloszlatja magát. „Más erkölcsös lépés nincs” – szögezte le.