Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,937 $

Karácsony Gergely elrendelte, hogy helyreállítsák a letört Margit hídi kőkereszteket

A főpolgármester elítél minden olyan törekvést, amely meg akar csonkítani közterületi alkotásokat vallási vagy civilizációs jelképek eltávolításával.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, tavaly két fiatal a Margit híd pilléreiről több kőkeresztet letört. A fiatalok tettük elkövetésekor ittas állapotban voltak, s épp egy belvárosi szórakozóhelyre tartottak, amikor egyikük a Margit hídon négy pillérre felmászott és az azokon lévő kőkereszteket letörte. Később ismét a Margit hídon haladtak át, ahol immár mindketten további kőkereszteket törtek le. Tettükért pénzbüntetésben részesültek, erről itt írtunk.

A Szent István Intézet közleményében most azt írják, „egy évet kellett várni, de az összefogás sikert hozott”: az intézet kezdeményezésére, a CitizenGO Magyarországgal együttműködésben másfél hete elindított petíció célt ért. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A közel 16 ezer aláírónak hála, Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt írta, hogy elítél minden olyan törekvést, amely meg akar csonkítani közterületi alkotásokat vallási vagy civilizációs jelképek eltávolításával.

„Éppen ezért elrendeltem a Margit híd pilléreit díszítő Szent Korona ábrázolásokról letört keresztek haladéktalan helyreállítását” – emelte ki. Az MTI az intézet tájékoztatására hivatkozva hozzáteszi: a petíció sikere megmutatta, „van értelme nyitott szemmel járva őrzőként védeni értékeinket, van eredménye a jóakaratú összefogásnak, a nemzeti és keresztény szimbólumaink melletti következetes kiállásnak”.

Ugyanis fény derült rá, hogy együtt meg tudjuk védeni értékeinket, akkor is, ha az eredményre méltatlanul sokat kell várni. „Adjon erőt ez a sikeres kiállás mindannyiunknak ahhoz, hogy ha a szükség úgy hozza, újra hallassuk hangunkat!” – hangsúlyozzák a közleményben. Egyúttal az intézet köszönetet mondott „mindenkinek, aki aláírásával hozzájárult ahhoz, hogy a főváros szívében végre helyükre kerülhetnek a letört keresztek, legszentebb nemzeti jelképeinken”.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.