Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,274 $

Győrffy Balázs lemondása hatással lesz a Fidesz támogatottságára?

A Republikon Intézet kuratóriumi elnöke és a 21. Század Intézet elemzője is elmondta az ezzel kapcsolatos véleményét.

...svg content...Fotó: MTI/Katona Tibor
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Győrffy Balázs, a Fidesz ismert politikusa részegen bántalmazott egy nőt, amelyet követően a párt azonnal kizárta, az ügyben pedig eljárás indult. Győrffy nem tagadta tettét, azt beismerte, és a közösségi médiában kért bocsánatot mindenkitől, köztük az érintettől is, illetve gyakorlatilag kivonult a közéletből. Eredetileg ő is vendég lett volna a Tranzit Fesztiválon a hétvégén, ám ez nem fog megtörténni. „Amit Győrffy Balázs tett, elfogadhatatlan. Ezért nincs helye a Tranziton” – közölték korábban a szervezők. Az ATV Híradó pedig nemrégiben abban az ügyben kereste meg a Fideszt, hogy ki váltja a politikust az Európai Parlamentben, de eddig nem érkezett válasz.

A cikkben megjegyzik: a Fidesz háza táján azonban nem ez volt az első botrány, hiszen Balogh József – Fülöpháza kormánypárti polgármestereként – 2014-ben súlyosan bántalmazta feleségét, amiért felfüggesztett börtönt kapott. Borkai Zsolt pedig 2019-ben kényszerült visszavonulót fújni, ugyanis az önkormányzati választás előtt olyan képek és videók jelentek meg róla egy blogon, amelyeken egy jachtra szervezett szexpartin vett részt. Míg Szájer Józsefet a belga rendőrök vettek őrizetbe 2020-ban Brüsszelben. A Fidesz akkori EP-képviselője egy orgián vett részt, ezzel megsértve a covid miatt elrendelt gyülekezési korlátozást. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Ereszcsatornán menekült, bár nem sok sikerrel, hátizsákjában drogot is találtak. Mérő Vera, a XXI. Század Intézet elemzője a téma kapcsán azt mondta, szerinte a nők elleni bántalmazás egyre gyakrabban kerül be a politikai karaktergyilkolás eszköztárába. „Szarkasztikus, ironikus éllel mondom, hogy az egy eredmény, hogy mostmár ez a fegyvertény, ezzel ki lehet csinálni valakit, ha kapcsolati erőszakkal vagy nőbántalmazással lehet vádolni, vagy ilyet követett el” – fogalmazott. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány alapítója pedig azon a véleményen van, hogy a bizonytalan szavazók már elhagyták a Fideszt.

Ezzel utalt a Political Capital friss felmérésére, amely szerint 800 ezren morzsolódtak le az utóbbi időszakban. „Nem gondolom, hogy ennek lenne a Fidesz számára politikai következménye. Azt se gondolom, hogy az ügy miatt mondjuk nőne a fideszes szavazóbázis, merthogy valakinek annyira szimpatikus, hogy egy részeg férfi megüt egy nőt az utcán éjszaka vagy egy szórakozóhelyen” – magyarázta. De Mérő is úgy véli, nem várható lemorzsolódás, a Fidesz jól kezelte a helyzetet. „Itt azt láttuk, hogy egy gyors reagálás volt, tehát azonnal elhatárolódtak ettől a cselekménytől és egyértelművé tették, hogy nincsen maradása sem a pártban. És egyébként a mandátumát is visszaadja Győrffy Balázs, tehát jól lett kezelve ez a botrány” – tette hozzá.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.