Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,82 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,57 Ft
Bitcoin
62,978 $

Rögön kizárta a Fidesz Győrffy Balázs EP-képviselőt, részegen bántalmazott egy nőt

A Fidesz gyors és racionális döntést hozott, amikor Győrffy Balázs fideszes EP-képviselő kirakásáról döntött.

...svg content...Fotó: Gyõrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, európai parlamenti képviselõ beszédet mond a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Somogyváron, a Szent László Nemzeti Emlékhelynél 2024. augusztus 8-án. MTI/Katona Tibor
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

„A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja” – reagált a közleményében a Fidesz, miután Győrffy Balázs fideszes EP-képviselő előző éjjel tettlegességig fajuló vitába keveredett egy nővel.

„Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből.” – írta Facebook oldalán a Fidesz, egyértelművé téve, hogy a politikusnak nincs jövője náluk. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A Fidesz nem tűri az erőszakot, különösen nem a nőkkel szemben. Győrffy Balázs ezzel a tettével valószínűleg a teljes politikai pályafutását elvágta, a Fidesznél biztosan. „Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.

Győrffy Balázs vállalja a felelősséget

Győrffy Balázs a Facebook oldalán számolt be a történtekről, amit nem akart tagadni. Azt mondja, elbukott, de vállalja a következményeket, illetve a felelősséget is. Tettére nincs mentség, ahogyan magyarázat sem, hiszen egy nővel szemben viselkedett erőszakosan. „Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt.”

„A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem.” – tette hozzá.

Bocsánatot kért, elsősorban a bántalmazott nőtől, és azt mondja, minden közéleti szerepvállalásáról lemond, illetve kilép a Fideszből. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jelentős fizetésektől esik el, ugyanakkor, amit tett, az súlyos.

„Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől. Azok után, amit tettem, nincs helyem a közéletben. Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek.”

„Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem. Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok.”

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.