Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,70 Ft
Euró
394,26 Ft
Font
466,69 Ft
Bitcoin
60,223 $

Marco Rossi úgy érzi, el kell ismernie, hogy ő is hibázott

Meglátása szerint ha ezt a hibát továbbra is elkövetné, az azt jelentené, hogy nem képes tanulni belőle.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány nemrégiben interjút adott, amelynek során kitért korábbi nyilatkozatára: akkor úgy fogalmazott, hogy nem élvezte egyetlen pillanatát sem az Eb-nek. Ezt úgy pontosította, hogy különösen az utolsó napok lelki állapotára utalt, amikor más csapatok teljesítményén múlt a magyar továbbjutás, ami végül nem jött össze. A jövő keddi kerethirdetést illetően úgy fogalmazott: a csapat magja ott lesz Telkiben, de lesznek újak is.

Mint mondta, az Eb-n ő is hibázott, de szeptembertől más lesz a helyzet. „Belenyúltam úgy a mezőnybe, hogy olyan játékosokat pályára küldtem, akik nem játszanak rendszeresen együtt. Nem hívhatok meg három-négy olyan futballistát, aki nem játszik. Hozhatok egy-egy kivételt időnként, sajátos helyzetben, de egyébként ha valakinek nincsenek meg a percei, nem tudja felvenni a ritmust és hibákat követ el” – mondta az 59 éves szakvezető. Soron kívül Új időpontban várja a köztévé Magyar Pétert

„Ebben az értelemben el kell ismernem, én is hibáztam. Ha ezt továbbra is elkövetném, az azt jelentené, nem vagyok képes tanulni a hibámból” – emelte ki az M4 Sportnak nyilatkozva. Marco Rossi hangsúlyozta azt is, hogy továbbra is kiemelt jelentőségű a Nemzetek Ligája. „Fontos számunkra az NL, úgy kell megközelítenünk a sorozatot, mint egy vb-előselejtezőt, mert attól a helyezéstől, amit elérhetünk, függhet, milyen csoportba kerülünk a sorsoláson” – fogalmazott.

Az MTI megjegyzi: a kerethirdetés jövő kedden lesz. A Nemzetek Ligája A divíziójában szereplő magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban a németek vendégeként kezdi meg a sorozatot. A csoportban Hollandia és Bosznia-Hercegovina válogatottja szerepel még. A magyar csapat mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti – teszik hozzá. Július elején egyébként azt is megírtuk, hogy hivatalos bejelentést tett az MLSZ Marco Rossi jövőjéről.

Korábban ugyanis napvilágot látott a pletyka, miszerint Rossi hamarosan lemondhat. Ám ezt az MLSZ és az érintett fél is tagadta, s fény derült a magyar szövetségi kapitány jövőjére, aki a válogatott élén marad. Rossi számára továbbra is nagyon fontos a magyar válogatott, emellett arra utalt: semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy folytatják a munkát, ahogyan eddig is tették, támogatván egymást.

Szoboszlai gólt lőtt a Milánnak, 9-2-re nyert a Bayern, Mbappé is beköszönt

Szoboszlai Dominik gyorsan megszerezte az első liverpooli Bajnokok Ligája gólját, ami 3 pontot ért Olaszországban, míg a Real Madrid megszenvedett a Stuttgart ellen, addig a Bayern München gálázott.

FELKAPOTT