Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Marco Rossi: ez az út, ez a futball most

A szövetségi kapitány változásokat ígér és agresszívabb játékot vár.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány azt ígérte, hogy a következő kerethirdetésnél lesznek új arcok a magyar labdarúgó-válogatottban, egyben jelezte, hogy a csapattól a jövőben agresszívabb játékot vár. Az 59 éves szakvezető az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményt összegezve arról beszélt: tanulni kell a tapasztalatokból. „Arra számítok, hogy agresszívabb csapatot látok a pályán, olyat, amely magasabban szerez labdát, kevesebb területet hagy nyitva az ellenfél előtt. Nagyobb letámadással szeretném a játékot megközelíteni, sokkal inkább az emberre kell összpontosítanunk, nem a sávokra” – magyarázta.

Szerinte nem szabad félni az egy az egy elleni párharcoktól, s „ez az út, ez a futball most”. Ezt követően hangsúlyozta: a technikailag képzettebb játékosokat akkor lehet hibára kényszeríteni, ha nagyobb pressziót alkalmaznak velük szemben. „Hogy ezt megvalósíthassam, maximális együttműködés kell a játékosok részéről. Ennek szerintem nem lesz akadálya, mert mikor beszéltünk, láttam a játékosok szemében, hogy reagálni szeretnének a történtekre” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki a németországi Eb első magyar meccsére utalva beszélt a tervezett változtatásokól. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

„Amit nagyon sajnálok, az a Svájc elleni első félidő, amire nagyon nehezen találok magyarázatot, mert semmilyen jel nem utalt arra, hogy ilyen kezdetnek nézünk elébe. Utána kielemeztük és megtaláltuk az okait, ezt már magunk között elkezdtük megbeszélni. Úgy hiszem, szeptember másodikától lesz némi módosítás az összetartás és az edzőtábor során” – ígérte az M4 Sportnak nyilatkozva. Az MTI felidézi: a magyar csapat a kontinenstornán 3-1-es vereséget szenvedett a svájciaktól, majd 2-0-ra kikapott a németektől végül 1-0-ra legyőzte a skótokat.

Rossi szerint az, hogy a svájciaktól és a németektől kikapott együttese, „a dolgok normális menetébe tartozik, már csak azért is, mert ez a két csapat a pályán bizonyította, hogy akár még döntős is lehetne”. Amit fájlalt, az a svájciak ellen az első félidőben nyújtott gyenge teljesítmény. A skótokkal szemben kiharcolt három pontot viszont összességében jó eredménynek nevezte, mert olyan csapat ellen jött össze, amelynek hat-hét játékosa a Premier League-ben edződik. Korábban egyébként olyan pletykák is napvilágot láttak, miszerint Rossi hamarosan lemondhat, de ezt az MLSZ és az érintett fél is tagadta.

Orbán Viktor a 2026-os választásokról: „Majd a magyarok eldöntik”

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem a németek és nem is Brüsszel fogja megmondani, mi legyen Magyarországon.

Véget ér egy korszak, bezár a népszerű Bálna Terasz Budapesten

Közel 10 év működés után bezár a Bálna Terasz, annak ellenére, hogy közkedvelt helyszíne volt Budapestnek.