Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Barack Obama Donald Trump megbuktatásán dolgozik

Barack Obama minden követ megmozgat annak érdekében, hogy Kamala Harris történelmet írjon, és az USA történetének első női elnöke legyen.

...svg content...Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Anno Obama írt történelmet, most pedig Harris készül erre, miután Joe Biden beismerte, jobb, ha félreáll. Túl öregnek is tartja magát ahhoz, hogy folytassa az elnökségi munkáját, és szerinte Harris tökéletes elnök lenne, ha megnyerné a választásokat novemberben.

Obama, aki szintén megjelent a demokraták nagy eseményén, annak kedd esti programja alatt, azt mondta, „Amerika készen áll egy új fejezetre”, és arra, hogy Kamala Harris legyen az új elnök. A volt elnök, aki két ciklus után távozott, erőteljesen dolgozik azon, hogy Donald Trump megbukjon, bár ez nem lesz egyszerű. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Egy 78 éves milliárdosról beszélünk, aki azóta sem szűnt meg nyafogni a problémáin, mióta 9 évvel ezelőtt lement azon a bizonyos arany mozgólépcsőn.” – utalt ezzel Trump 2015-ös bejelentésére az elnökségét illetően a New York-i Trump Towerben. „Gyerekes becenevek, őrült összeesküvés-elméletek és a tömegek nagyságával kapcsolatos furcsa megszállottság…” – összegzett Obama, miközben többen nevetésben törtek ki. „Ez megy megállás nélkül.”

Obama Harrist akarja elnöknek

Obama azt mondta, szerinte Kamala Harris nem a saját problémáira fog összpontosítani, hanem a lakosságra. Hozzátette, Harris készen áll a munkára, akit egy olyan személynek nevezett, aki az életét azzal töltötte, hogy olyan emberekért harcolt, akiknek hangra és egy bajnokra van szükségük.”

„Az ország legnépesebb államának főügyészeként nagy bankok és profitorientált főiskolák ellen harcolt, dollármilliárdokat biztosítva ezzel azoknak, akiket átvertek” – emelte ki a beszédében Obama, megjegyezvén, még őt is megszorongatta a jelzáloghitel-válság után, és azon dolgozott, hogy a lakástulajdonosok méltányos megoldást kapjanak a kormánytól.

A CNBC azt írja, Obama úgy fogalmazott, az első nagy döntése az egyik legjobbnak bizonyult, amikor Joe Bident kérte fel alelnöknek. Szerinte ugyan különböző hátterűek, végül testvérekké váltak, és nyolc éven át dolgoztak együtt. „Joe-ban nemcsak az eszét és a tapasztalatát csodáltam a legjobban, hanem az empátiáját és a tisztességét is.” Szerinte rendíthetetlenül meg volt győződve arról, hogy ebben az országban mindenki megérdemel egy esélyt.”