Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

Hivatalos: óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről

A kormány bejelentette, milyen döntésre jutott az operatív törzs a kedd esti tűzijáték megrendezése kapcsán.

...svg content...Fotó: Az augusztus 20-i ünnepi tûzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik szakemberek a Margit hídon 2024. augusztus 16-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Kissé vészjósló időjárás-jelentések jelentek meg az elmúlt órákban, ami miatt egy ideig érthető módon az operatív törzs sem foglalt egyértelműen állást a tűzijáték megrendezése kapcsán. Kivártak, amíg lehetséges volt, és délután 3 órakor ismét összeültek, hogy az adatok elemzése, valamint a szakértők véleménye után meghozzák a döntést.

Kovács Zoltán államtitkár már korábban tisztázta, nem fordulhat elő még egyszer az, ami 2006-ban történt a tragikus tűzijáték ideje alatt. A legkisebb kockázatra sem mondanának igent, hiszen az emberi életnél nincs fontosabb, és sok ezren terveztek ott lenni a budapesti tűzijáték ideje alatt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A hivatalos bejelentés előtt az OMSZ elárulta, összesen hány mentőegységgel akarnak hozzájárulni a biztonsághoz, hogy adott esetben azonnal segítséget tudjanak nyújtani. Akkor azonban még ők sem tudhatták, hogy lesz-e tűzijáték.

Óránként döntenek a tűzijáték sorsáról

Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről – jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatornán, kedd délután.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá.

Liner/MTI

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.

Már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt

Már nem kell egy egész hónapot várni arra, hogy a Google kiadja a Pixel-telefonokra az új operációs rendszerét, a többi mobilgyártót illetően viszont még egy kis időbe telik mindez.