Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Így sírta el magát Joe Biden, Kamala Harris szereti őt (videó)

A Demokrata Nemzeti Kongresszus nyitóestéjén Joe Biden amerikai elnök is megjelent, aki elsírta magát a meghatottságtól, tudván azt, hogy már nem lehet többé az USA elnöke.

...svg content...Fotó: EPA/JUSTIN LANE
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Joe Biden átadta a helyét Kamala Harrisnek az amerikai elnökválasztáson, miután szembesítették a lesújtó adatokkal. Közölték vele, ha nem lép hátra, Donald Trump biztosan elsöprő győzelmet arat novemberben, így nem volt más lehetősége.

Kamala Harris kapta meg a lehetőséget, akivel szorosabb párharcot vívhatnak Donald Trumpék, de még messze a vége. Biden ezen a héten pedig azt jelentette be, hogy nem beszélt Nancy Pelosi volt képviselőházi elnökkel, amióta meghozta a döntését a kiszállásról. Azt állította, senki nem befolyásolta a döntését, melyet körülbelül egy hónappal ezelőtt hozott meg. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ez sokak számára nehezen hihető, miután már a saját táborából is tömegével fordultak ellene. Mielőtt felszállt volna az elnöki különgépre, az Air Force One-ra Chicagóban, közölte, hogy egyáltalán nem beszélt Pelosival a döntése óta.

Biden nagyon jó elnöknek tartja Harrist

Hangsúlyozta, valóban nem befolyásolták a döntésében, amit elmondása szerint egyedül hozott meg, az USA érdekében. Szintén érzelmes pillanat volt számára, amikor a nagyközönség előtt bemutatta a lányát, Ashleyt.

Harris is csatlakozott Bidenhez a színpadon, miután az elnök befejezte a beszédét a tömeg előtt. „Szeretlek.” – mondta Bidennek Harris, miközben átölelte őt. Beszéde alatt arról is érkezett, hogy szerinte túl fiatal volt ahhoz, hogy szenátusi tag legyen, hiszen akkor még 30 éves sem volt, most pedig túl öregnek tartja magát, hogy elnök maradjon.

Körülbelül 49 percen át tartott a beszéde, és több mint 4 percnyi taps fogadta, amikor először lépett színpadra – írja a CNN. Kiemelte, szerinte mindig a legjobbját nyújtotta az országnak a hosszú politikai pályafutása során, amivel összességében elégedett. Harris kapcsán azt mondta, a világ vezetői által is tisztelt elnök lesz, akit valójában már annak tart. „Olyan elnök lesz, akire mindannyian büszkék lehetünk, egy történelmi elnök lesz, aki rányomja bélyegét Amerikai jövőjére.”

Biden kijelentette, nincs benne harag amiatt, hogy több demokrata azt követelte, szálljon ki a választási versenyből. „Sok a szóbeszéd arról, hogy dühös vagyok azokra az emberekre, akik azt mondták, le kell mondanom, de ez nem igaz. Jobban szeretem a hazámat, és meg kell őriznünk a demokráciánkat.”

„Elnökeként eltökélt szándékom volt, hogy az Egyesült Államok előremenjen, nem pedig hátra. Ellenállni a gyűlöletnek és az erőszaknak, illetve annak minden formájának, olyan nemzetnek lenni, amiben nemcsak élünk, hanem boldogulunk a sokszínűséggel, mialatt senkit nem démonizálunk, senkit nem hagyunk hátra, és olyan nemzetté válunk, aminek valljuk magunkat”