Meglepő jótékony hatását fedezték fel az ecetnek
A szakértők azt remélik, a további kutatásaikkal ennél többet is elérhetnek, ami sokaknak segítene.
Meglepő jótékony hatását fedezték fel az ecetnek: egy új tanulmány ugyanis arra a megállapításra jutott, miszerint annak rendszeres fogyasztása enyhítheti a depresszió tüneteit. A kutatás eredményeiről a beszámolóban azt írják, hogy a minden nap ecetet evők szervezetében 86%-kal több lett a nikotinamid nevű B3-vitaminszármazék, amelynek gyulladáscsökkentő és porcképző hatása van.
Az ecetfogyasztók emellett kevesebb depressziós tünetet is mutattak – írja a 24.hu a Science Alert cikke alapján. A tudósok a fent említett jótékony hatások fényében abban bíznak, hogy további kutatásokkal akár elérhetik azt is, hogy természetes anyagokkal kezeljék ezt a mentális betegséget a számos mellékhatással járó antidepresszánsok helyett.
De korábban azt is megírtuk, hogy egy másik kutatás szerint az olívabogyó fontos szerepet tölthet be a fogyásban, a részleteket ebben a cikkben fejtettük ki. Mindemellett arra is kitértünk, hogy egy tanulmány következtetése alapján a sajtfogyasztás boldogabbá tesz, emellett jobb mentális jóléthez vezet és elősegítheti az egészséges öregedést.
Vagyis a sajtfélékből és az ecetből is többet kellene fogyasztanunk, ha élvezni szeretnénk a fenti jótékony hatásokat. Míg ha súlyvesztés a cél, az olívabogyó is a segítségünkre lehet. Az élelmiszerek témakörönél maradva, érdemes hozzátenni: egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan tároljuk ételeinket a hűtőben.
Egy túlzsúfolt hűtőben például a hideg levegő megfelelő áramlása nem biztosított, ami az élelmiszerek gyorsabb romlásához vezet, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően tároljuk ételeinket. De a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra is felhívta a figyelmet, hogyan tároljuk helyesen a nyers húsokat a hűtőben.