Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

A Fidesz emlékeztette az embereket, miket tett a Gyurcsány-kormány az egészségüggyel

Vitályos Eszter kormányszóvivő állt a kamerák elé, és reagált a baloldal, elsősorban Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter kritikájára, aki kórházjárásra indult.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelõ beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila
Belpolitika
Author image

Kiss László

Szerkesztő

Legutóbb Magyar Péter arról írt a közösségi oldalán, hogy feljelentést tesz a magyar egészségügyi helyzet miatt, és arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, szakítsa meg a nyaralását, hívjon össze egy rendkívüli ülést, majd nevezze meg a felelős személyeket.

Erre is reagált most Vitályos Eszter kormányszóvivő, megjegyezvén, 2010 előtt a szocialista időszakot a pénzkivonás jellemezte, körülbelül 600 milliárd forint értékben. Hozzátette, a kormányváltás előtt a privatizáció volt a jellemző az országra, és az üzleti szemlélet jegyében be akarták vezetni a napidíjat és a vizitdíjat, amiből óriási botrány lett. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Vitályos többek között kitért arra is, hogy az akkor kormányon lévő mostani ellenzék több tucat kórházat zárt be Gyurcsány Ferenc vezetésével. Ugyancsak kiemelte, 3 ezer orvost ,illetve 6 ezer egyéb egészségügyi dolgozót, főként ápolókat rúgtak ki, akik emiatt külföldre kényszerültek távozni.

„Mindezek nyomán annyira csődbe jutott az egészségügy, hogy 2008-ban az akkori kormányzat egyhavi bért el is vett a dolgozóktól, s a kórházak annyira eladósodtak, hogy később a Fidesz-KDNP kormányzatnak 60 milliárd forintos kórházkonszolidációt kellett végrehajtania.” – tette hozzá a kormányszóvivő.

Vitályos Eszter a videójában említést tesz arról, hogy a Gyurcsány-kormány az összeomlás szélére sodorta az egészségügyre. A jelentős béremelések mellett a Fidesz felújított 91 kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást és 23 új rendelőintézetet, valamint 41 új mentőállomást építettek.