Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Veszélyes vegyi anyagot gyártó üzem létesülhet Hevesen

Viták és ellentmondásos nyilatkozatok övezik egy veszélyes vegyi anyagokat gyártó üzem tervezett létesítését Hevesen.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marcin Jozwiak
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A BYN Chemical magyarországi leányvállalatának Hevesre tervezett telepítése körül kialakult helyzet számos kérdést vet fel a helyi önkormányzat kommunikációjával és a lakosság tájékoztatásával kapcsolatban, ugyanis felmerült annak gyanúja, hogy a város vezetése korábban nem adott pontos tájékoztatást a beruházásról.

Az ügy kapcsán több ellenzéki politikus is megszólalt. Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője bejelentette, hogy pártja alternatív népszavazást kezdeményez az üzem létesítésével kapcsolatban. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

„Több platformon próbáltuk felhívni az emberek figyelmét a vegyi üzemmel kapcsolatban, miközben az önkormányzat mindent tagadott. Június 17-én is még azt válaszolta a polgármester, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a BYN céggel. Ehhez képest pedig tegnap tényként jelentette be a polgármester, hogy vegyi üzem fog épülni”, nyilatkozta Lőcsei.

A Momentum beleszól

A Momentum bejelentette, hogy szakmai fórumokat kíván szervezni, hogy a helyi lakosok megalapozott döntést hozhassanak az ügyben. Ez a lépés a párt szerint azért is fontos, mert Heves alapvetően agrárvárosként ismert.

Az LMP részéről Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes kifogásolta a beruházás bejelentésének módját, állítása szerint ugyanis a hevesi polgármester „suttyomban” jelentette be a fejleményt, anélkül, hogy előzetes tájékoztatást adott volna a lakosságnak vagy közmeghallgatást tartott volna.

A BYN Chemical a világ legnagyobb NMP (N-metil-pirrolidon) gyártója, vagyis jelentős szereplőnek számít a vegyipari szektorban. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen mértékű beruházásban gondolkodik a cég, ugyanakkor megjelenése gazdasági szempontból mindenképpen előnyös lehetne a társég számára.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Szoboszlai Dominik máris visszatért a Liverpool kezdőjébe

Szoboszlai Dominik a váratnak megfelelően kezdeni fog a Wolverhampton elleni angol bajnoki mérkőzésen.

Magyarország felkészült a téli gázellátásra

Rekordmennyiségű földgáz tárolása biztosítja az ország energiabiztonságát a közelgő fűtési szezonra.