Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kucsera Gábor Milákról: „Ennek az aljas hadjáratnak nem szabadott volna megtörténnie”

A korábbi kajakos határozott támogatását fejezte ki Milák Kristóf úszó iránt a párizsi olimpiai teljesítménye után.

...svg content...Fotó: Az aranyérmes Milák Kristóf (k), az ezüstérmes kanadai Josh Liendo (b) és a bronzérmes kanadai Ilya Kharun (j) a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 3-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Kucsera Gábor, a kétszeres világbajnok kajakozó nemrég interjút adott a story.hu-nak, amelyben kifejtette véleményét a párizsi olimpiai játékokról, különös tekintettel Milák Kristóf szereplésére. Az egykori olimpikon, aki 2008-ban maga is részt vett a pekingi játékokon, erőteljes szavakkal állt ki fiatalabb sporttársa mellett.

Az interjúban Kucsera kitért az olimpia más aspektusaira is, véleményt formált például az algériai ökölvívó, Imane Helif vitatott nemi hovatartozásáról és aranyérméről is a 66 kilogrammos súlycsoportban. Véleménye szerit Helif valószínűleg nem fair módon versenyzett a többiekkel, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy itt nem ő hibázott, hanem az, aki engedte őt elindulni az olimpián. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A beszélgetés fókuszpontja azonban Milák Kristóf teljesítménye volt, aki 200 méter pillangón ezüst-, 100 méter pillangón pedig aranyérmet szerzett.

Kucsera különösen kritikus hangot ütött meg a Milák körüli, általa negatívnak ítélt médiafigyelem kapcsán, véleménye szerint ugyanis a sportoló ellen irányuló kritikák és negatív kommentárok indokolatlanok és károsak voltak.

„Teljes vállszélességgel kiállok Milák Kristóf mellett. Ennek a hónapok óta tartó aljas hadjáratnak nem szabadott volna megtörténnie ellene. Ez nemcsak a szövetség – tisztelet a kivételnek –, de a sajtó és a média szégyene is! Ki vagyok én Milák Kristófhoz képest? Ő egy zseniális sportoló, akit támogatni kellene, nem hátráltatni. De ő így is megmutatta!”, mondta Kucsera.