Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,04 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
63,244 $

Tilos a fürdőzés az egyik horvát strandon, szennyezett a tenger

Látható szennyeződéseket jelentettek a nyaralók.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a tengervíz minőségi ellenőrzését 114 különböző helyen végezték el június 3-10 között Montenegróban, amely által fény derült rá, mely strandokon kiváló, jó, kielégítő, rossz (nem megfelelő) a víz minősége. Mint kiderült, rossz vízminőség miatt két strand is tiltólistára került az Adrián, a részleteket ebben a cikkben fejtettük ki.

Most a Pénzcentrum a Szabad Magyar Szóra hivatkozva azt írja, látható szennyeződéseket jelentettek a nyaralók, a hatóságok pedig azonnal reagáltak Abbáziában. A rendelkezésre álló információk szerint a megengedettnél magasabb az Escherichia coli baktérium jelenléte Ičići strandján, ezért ezen a szakaszon a hatóságok megtiltották a fürdést. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A vizsgálat a nyaralók panaszai után indult, amely ki is mutatta, hogy az E.coli baktérium jelenléte valóban magasabb, mint a megengedett határérték. A cikkben megjegyzik: az E.coli tünetei közé tartozik többek között a hányás, magas láz, gyengeség vagy kiszáradás. Kézmosással és a gyümölcsök alapos átmosásával lehet ellene védekezni.

Ha azonban valaki elkapta, a kezelés már nem olyan egyszerű – teszik hozzá. Emellett arról is beszámoltunk, hogy nem megfelelő vízminőség miatt két szabadstrandot is lezártak Pest megyében. Erre pedig azért volt szükség, mert az egyik strandon az Enterococcus baktériumból a megengedettnél több mint kétszer, Escherichia coliból pedig több mint háromszor annyit mutattak ki.