Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

Magyar Péter szerint a kormány már pályázott az olimpia megrendezésére, a kormány szerint a politikus ezzel „csak a botrányai elől menekül”

A kormány szerint egyszerűen ostobaság, amiket Magyar Péter mond az olimpia megrendezéséről.

...svg content...Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter sokak meglepetésére ismét az ATV Egyenes Beszéd című műsor vendége volt szerda este, ahol egyebek mellett arról beszélt, hogy információi szerint titokban már beadták a 2036-os olimpia pályázatát, ám mivel ezt eddig senki sem vallotta be a kormány részéről, úgy véli, ideje lenne tiszta vizet önteniük a pohárba az ügy kapcsán.

A Telex szerint a VsQuare június végi hírlevelében azt írta, hogy Budapest rövidesen ismét pályázhat nyári olimpiára, s már megkezdődhettek a tárgyalások is ennek kapcsán a kormány és a Fővárosi Önkormányzat között. A 2036-os olimpia kapcsán tett kijelentések nyomán megkeresték a kormányt is, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig a következő tájékoztatást adta az ügyben: Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„A kormánynak nincs joga olimpiai pályázatot beadni. Az olimpiára városok pályáznak. Magyar Péter csak a botrányai elől menekül, amikor ostobaságokat beszél.”

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt lesz az egyik legerősebb frakció, Magyar Péter pedig korábban már több alkalommal is jelezte, hogy támogatná, hogy Budapesten kerüljön megrendezésre az olimpia a jövőben. Ugyanakkor a szerdai ATV-s interjújában Magyar jelezte, csak társadalmi vita után lehet döntést hozni arról, hogy Budapesten kerüljön-e megrendezésre olimpia.

Mivel már biztos, hogy 2028-ban Los Angelesben, 2032-ben pedig Brisbane városában kerülnek megrendezésre az ötkarikás játékok, Magyarország leghamarabb 2036-ban rendezhetne olimpiát.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.