Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Mbappé nem játszott nagyot az első realos meccsén, de Ancelotti megdicsérte

Egyelőre még Mbappénak is szoknia kell az új rendszert, amiben játszik, illetve csak nemrég tért vissza.

...svg content...Fotó: Kylian Mbappé, a Real Madrid játékosa (k) emeli a magasba a bajnoki trófeát, miután 2-0-ra megnyerték a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Atalanta mérkőzést a varsói Nemzeti Stadionban 2024. augusztus 14-én. MTI/EPA/PAP/Piotr Nowak
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mbappé számára komoly csalódással ért véget az Európa-bajnokság, melynek ideje alatt sok kritikát kapott. Egyesek azt is megkérdőjelezték, hogy valóban jó döntés-e csapatkapitánynak lennie, mert nem tűnik vezérnek.

Már hozzászokhatott ehhez, hiszen minden egyes meccsen gólokat várnak el tőle. Haalandnál ugyanez a helyzet, akit már azért is megszólnak, ha csak egyszer talál be egy mérkőzésen. Fiatalként talán ezt a legnehezebb kezelniük, amiben szakemberek is segítik őket a kluboknál. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Mbappé szerda este mutatkozott be a Real Madrid színeiben, és ugyan nem játszott túl jól, így is betalált, aminek nagyon örült. A Szuperkupa megnyerését követően azt mondta, akár az 50 gólt is megcélozhatja az első spanyolországi szezonjában, azt nem tartja lehetetlennek.

A Real Madrid edzője, Ancelotti elégedett Mbappéval, és várhatóan végig kezdőként számít rá, akkor is, ha nem termelné tömegével a gólokat. „Megvan a képessége ahhoz, hogy sok gólt szerezzen. Csapatként meg kell találnunk az egyensúlyt. Ma ez megvolt.” – idézte az olasz szakembert az ESPN.

„Az első félidőben nem volt látványos a játékunk, de hátul jól játszott a csapat. Kicsit szenvedtünk az első félidőben, mert az Atalanata sokat presszionált, és nagyon jól védekeznek. Az első 45 percben több párharcot nyertek, mint mi. A másodikban viszont több terünk volt elöl. Rodrygo, Vinícius és Mbappé nagyon veszélyesek.” – mondta Ancelotti, aki már csak a Mallorca elleni vasárnapi bajnoki nyitányra koncentrál.