Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,26 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
468,65 Ft
Bitcoin
63,299 $

Leel-Őssy Gábor szerint ha Gyurcsány Ferenc marad, a DK-nak vége

A párt gyulai tagja attól tart, ha Gyurcsány nem mond le a párt vezetéséről, a DK a következő parlamenti választáson 5 százalék alatt maradhat.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció (DK) gyulai tagja, a 2022-es parlamenti választás képviselőjelöltje szerint Gyurcsány Ferencnek le kell mondani a DK elnöki posztjáról. „Az még belefér, hogy ő legyen a DK tiszteletbeli, örökös elnöke, de vissza kell vonulnia a napi pártpolitikától. Feri az elmúlt 35 év egyik legtehetségesebb magyar politikusa, vagy talán ő a legtehetségesebb, de vele már a DK nem nyerhet” – magyarázta.

Szerinte ezt ennyi súlyos vereséget követően Gyurcsánynak is látnia kell, ha pedig mégsem, „akkor elvesztette a politikai tisztánlátását, és alkalmatlan a pártvezetésre”. De a Népszavának nyilatkozva a politikus arról is beszélt, hogy úgy látja, „ha marad a mostani vezetés, nem áll meg a DK mélyrepülése, és a következő parlamenti választáson már lemegyünk 5%, vagyis a bejutási küszöb alá”. Egyúttal azt gondolja, a párt vezetője teljesen félreértelmezte a legutóbbi szavazás eredményét. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

„Feri azt gondolja, hogy a júniusi kudarc után több Gyurcsány kell a DK-ba, holott a választók nem ezt üzenik, hanem azt, hogy nem ő kell. A kormányellenes szavazók olyan embert keresnek, akit alkalmasnak látnak Orbán leváltására. Erre a feladatra nem látják Gyurcsányt megfelelőnek. Most Magyar Pétert látják annak, és ezért az eddigi DK-s szavazók őt fogják támogatni” – emelte ki Leel-Őssy.

„Már nem az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e Orbánt legyőzni, hanem az, hogy megmaradunk-e parlamenti pártnak. Ehhez új politikai irányra van szüksége a DK-nak és új vezetőkre” – tette hozzá. A politikus egyébként már korábban is kritizálta Gyurcsány Ferencet. Ahogy azt megírtuk, a június 9-i súlyos választási vereség után Leel-Őssy Gábor lemondásra szólította fel a DK elnökét, valamint közölte, hogy etikai eljárást kezdeményez ellene.

Később jött a hír: a DK bejelentette, hogy nem indul etikai eljárás Gyurcsány Ferenc ellen. Mint az várható volt, elutasították az alapító Leel-Őssy Gábor beadványát, így nem indul etikai eljárás a pártvezető ellen a DK-n belül. A történtek után pedig felmerült, hogy kizárnák a Demokratikus Koalícióból a Gyurcsány Ferencet kritizáló alapítót, amit a politikus kivégzésként értékelt, erről ebben a cikkben számoltunk be bővebben.