Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Jegesmedvék végeztek egy légvédelmi radarállomás dolgozójával Kanadában

A támadás pontos körülményei nem ismertek.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint két jegesmedve végzett egy légvédelmi radarállomás dolgozójával Kanadában. A végzetes incidens augusztus 8-án történt az észak-amerikai ország egy alig lakott vidékén, amelyről a radarállomás fenntartásáért felelő Nasittuq Corporation nevű cég a weboldalán azt közölte, kollégáik a helyszínre érkezve kiiktatták az egyik állatot.

Hozzátették: jelenleg is együttműködnek az illetékes hatóságokkal, hogy kivizsgálják az esetet. Az elhunyt nevét, illetve a támadás pontos körülményeit nem hozták nyilvánosságra – írja a 24.hu a The New York Times-ra hivatkozva. A cikkben megjegyzik: meglehetősen ritkának számítanak az ilyen esetek. Soron kívül Filmforgatás lesz hétvégén a Keleti pályaudvaron

Egy 2017-es tanulmány például azt állítja, könnyebben előfordulhat mindez, ha az állatok alultápláltak, ami a klímaváltozás következtében egyre gyakoribb. Mindemellett a kutatók korábban arra a következtetésre jutottak: ezek a támadások nagyobb valószínűséggel alakulnak ki, amikor a jég a legkevesebb területet borítja – júliustól december hónapig.

A jég visszahúzódásával a medvék nagyobb valószínűséggel mozognak a szárazföld belseje felé, ahol szembekerülnek az emberekkel. A mostani esetet megelőzően utoljára 2023 januárjában történt halállal végződő jegesmedve-támadás. Akkor két ember, egy nő és 7 éves fia esett áldozatául egy példánynak, mielőtt egy helyi lakos leadta volna rá a halálos lövést.