Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az algériai nagykövetség elítéli Rétvári Bence nyilatkozatát

Egyebek mellett azt is a szemére vetik, hogy a közösségi médiában terjedő meg nem erősített információkat és hazugságokat terjeszt.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jegyzékben tiltakozott a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának nyilatkozata miatt a budapesti algériai nagykövetség. Mint kiderült, a külképviselet azt kifogásolja, hogy az államtitkár szombati nyilatkozatában szelektív és megkülönböztető módon emelte ki, hogy egy spanyolországi gyilkosság elkövetője algériai migráns.

A nagykövetség szerint Rétvári azt állította, hogy algériai migránsokat vádolnak azzal, hogy megkéseltek és lefejeztek egy spanyol állampolgárt Valenciában, miközben más országokban elkövetett bűncselekményeknél nem emeli ki a feltételezett elkövetők állampolgárságát. Továbbá azt is az államtitkár szemére vetik, hogy a közösségi médiában terjedő meg nem erősített információkat és hazugságokat terjeszt. Soron kívül Filmforgatás lesz hétvégén a Keleti pályaudvaron

Állítják ezt arra hivatkozva, hogy a valenciai rendőrség szerint a brutális gyilkosság feltételezett elkövetője büntetett előéletű spanyol állampolgár és nem algériai. A hétfői keltezésű levélben a budapesti algériai nagykövetség visszautasítja, hogy az országot politikai célokra, a magyar kormány migrációs politikájának igazolására és a Magyarországgal szemben az uniós politikák megsértése miatt bevezetett intézkedések megkérdőjelezésére használják fel – írja az MTI a jegyzék alapján.

A nagykövetség lépéseket követel az alaptalan vádaskodások korrigálása érdekében – emelik ki. Emellett korábban arról is beszámoltunk, hogy a hónap elején már négy ország is arra kérte állampolgárait, ne utazzanak az Egyesült Királyságba: az Egyesült Királyságban kialakult zavargások miatt több ország is figyelmeztetést adott ki állampolgárainak.

Malajzia volt az első ország, amely így tett, majd Nigéria, Indonézia és Ausztrália is hasonlóképp tett. Továbbá azt is megírtuk, hogy három Valencia-szurkoló kapott börtönbüntetést a Vinicius Jr. elleni gyűlölet-bűncselekmények miatt. A drukkerek rasszista bekiabálásokkal sértegették a játékost, a további részletekre ebben a cikkben tértünk ki.

Összefüggést találhattak az alkoholfogyasztás és az IQ között, íme a részletek

Érdekes megállapításokat tettek egy, a témával foglalkozó kutatás során.