Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Eljött a nagy nap, ma eldől a Ferencváros sorsa a Bajnokok Ligájában

Lehetetlen küldetésnek semmiképpen nem mondanánk a Ferencváros helyzetét a Bajnokok Ligájában, ugyanakkor nem is lesz könnyű dolguk.

...svg content...Fotó: Játékosok a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a másnapi Ferencvárosi TC - Midtjylland (dán) Bajnokok Ligája visszavágó selejtezõmérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2024. augusztus 12-én. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Ferencváros legutóbb idegenben lépett pályára a Bajnokok Ligájában az FC Midtjylland ellen, akik 2-0-ra hozták az első meccset. A Fradi előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, de a fővárosi csapatnak nem volt szerencséje.

Most egy egészen más forgatókönyv állt elő ezzel a vereséggel, viszont nem lehetetlen a helyzet. Minimum két gólt kellene szereznie a magyar csapatnak, és úgy, hogy egyet sem kap. Ebben az esetben hosszabbításra kerülne sor, amire reális esély nyílhat. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A legfontosabb, hogy a Ferencváros minél hamarabb betaláljon, ami alapvetően határozhatja meg a játék képét. „Ha valaki eltöltött már 30 évet a profi labdarúgásban, az találkozott már olyan szituációval, ahol kétgólos hátrányba került. Nekem is volt már ilyen, amikor az Anderlecht ellen kellett visszajönni. Akkor hazai pályán gyorsan előnybe kerültünk, majd meglőttük a második is, végül hosszabbítás és tizenegyespárbaj lett a vége.” – nyilatkozta a Ferencváros edzője, Pascal „Jansen a visszavágó előtt.

Még messze nincs vége

Hangsúlyozta, még csak a párharc felénél járnak, semmi sem dőlt el. Maximálisan hisz abban, hogy megnyerhetik a mérkőzést és továbbjuthatnak a Bajnokok Ligájában, ami bravúr lenne ebből a helyzetből.

„Még csak a párharc felénél járunk, kedden jön a második félidő, és két gól kell ahhoz, hogy visszajöjjünk. Ezt a feladatot meg kell oldani, különösen hazai pályán. Kielemeztük a dániai meccset, ahol tudtunk hozni egy erős félidőt, csak épp a helyzetkihasználással akadtak problémák. Tudjuk, hogy ezen a szinten nem lesz egy meccsen hat-hét ziccered, jó, ha kettő-három adódik, azokat viszont kíméletlenül be kell lőni.” – idézte a fradi.hu.

A mérkőzést az M4 Sport közvetíti 20 órás kezdéssel, amit érdemes lesz figyelni, egy igazán izgalmas és látványos BL-selejtező várhat ránk, a megszokott hangulatban, amiről a Fradi-tábor fog gondoskodni. „A walesi bajnok ellen megmutattuk, hogy képesek vagyunk erre. Minden egyes szurkolóra hatalmas szükségünk van, itt kell lenniük a stadionban, hogy plusz erőt adjanak nekünk! Akiben ott dobog a Fradi-szív, annak kedd este itt a helye.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.