Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Megszólalt Milák Kristóf – mindenkinek megköszönte a támogatást

Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó hosszú hallgatás után szólalt meg a nyilvánosság előtt, és mondott köszönetet a támogatóinak.

...svg content...Fotó: Milák Kristóf (aranyérmes 100 méteres pillangóúszásban és ezüstérmes 200 méteres pillangóúszásban), Kós Hubert (aranyérmes 200 méteres hátúszásban) és Gazsó Alida Dóra (ezüstérmes kajak kettes 500 méteren és bronzérmes kajak négyes 500 méteren) (b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpiáról hazaérkező magyar csapat ünnepélyes fogadásán a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában 2024. augusztus 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A párizsi olimpiai játékok magyar érmeseinek hazai fogadásán Milák Kristóf váratlanul megtörte csendjét. A sportoló, aki az elmúlt időszakban ritkán nyilatkozott, ezúttal őszinte hálával fordult rajongói felé.

„Az elmúlt két évet tekintetbe véve csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenkinek köszönöm szépen, aki szurkolt, és bízott bennem és ott volt. Rengetegen voltak ott mellettem, körülöttem, rengeteg üzenetet kaptam, rengeteg biztató szavat. Tényleg köszönöm mindenkinek, aki feltétel nélkül bízott bennem, és bízott abban, hogy végül sikerrel járok. Köszönöm.”, mondta a Nemzeti Sport által rögzített videóban. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Milák pályafutása az utóbbi években hullámvölgyeken ment keresztül. 2022 után motivációs problémákkal küzdött, ami oda vezetett, hogy átmenetileg felfüggesztette versenyzői karrierjét, aminek következtében kihagyta a 2023-as és 2024-es világbajnokságot is.

A sportoló csak 2024 februárjában jelentette be visszatérését az edzésekhez, mely után hangsúlyozta, hogy a hosszabb szünet mind fizikailag, mind mentálisan szükséges volt számára.

Felkészülése az olimpiára nagyrészt titokban zajlott, ami sok találgatásra adott okot formáját illetően, azonban a 2024-es belgrádi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye – ahol aranyérmet szerzett 100 méter pillangón – már pozitív jelzés volt a közelgő olimpiára.

Párizsban Milák két érmet szerzett: 100 méter pillangón aranyat, míg 200 méter pillangón ezüstöt. Ez utóbbi egyébként fő versenyszámában hosszú ideig vezetett, ám végül a francia Léon Marchand megelőzte az utolsó métereken.