Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kovács Gergely tízszeresére emelné a parkolási díjat a XII. kerületben

Így évente 20 ezer forintot kellene fizetnie a helyben lakóknak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Kovács Gergely, az MKKP társelnöke és a XII. kerület megválasztott polgármestere nemrégiben interjút adott a VálaszOnline-nak, amelynek során több téma is szóba került. Például az, hogy Kovács szerint egy éven belül feloszlik a fővárosi közgyűlés. „Egyre nagyobb a káosz, akárhonnan nézzük. Ha tippelnem kellene: egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés” – magyarázta.

Valamint úgy látja, 2026-ban le lehet váltani a Fideszt, sőt, le lehetett volna két éve is, „ha nem olyan elképesztően béna kampányt hoznak össze az összefogott ellenzékiek”. Továbbá elmondta azt is, az MSZP-DK-Párbeszéd koalícióról miért nincs jó véleménye, de a Tisza Pártról is szót ejtett, erre ebben a cikkben tértünk ki bővebben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Illetve elárulta, Karácsony Gergely főpolgármesterrel meglehetősen kritikus. „Tényleg nem azt láttam az elmúlt öt évben a fővárosban, amit vártam volna. Nem feltételezem róla, hogy korrupt lenne, vagy hogy ne lenne jószándékú, de szerintem túllőtt a célon néhány esetben, ami a kompromisszumokat illeti. Mondjuk Zuglóban” – fogalmazott az MKKP társelnöke.

Emellett fény derült rá: a választási programjában nem volt benne, de tízszeresére, húszezer forintra emelné a parkolási díjat a helyi lakosoknak a kerületben. Ezt azzal indokolta, hogy Józsefvárosban, ahol szintén bevezették, 30%-kal csökkent a kerületben parkoló autók száma. Szerinte rengeteg lakónak megéri majd az évi 20 ezer, ha egyébként lesz helyük parkolni.

Míg arról, hogy Pokorni Zoltán még regnáló polgármester az utóbbi időben felemlegette Kovács „drogkereskedő múltját”, azt mondta: „Valid. Régen tényleg termesztettem marihuánát. Árultam is”. Hozzátette, ez már elévült. De két éve egy másik ügye is volt, amikor a rendőrök bevitték egy tüntetésről, s néhány gramm füvet találtak nála. „Annak az ügynek most lett vége” – mondta.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.