Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kovács Gergely szerint egy éven belül feloszlik a fővárosi közgyűlés

Egy interjúban beszélt erről a XII. kerület megválasztott polgármestere.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a XII. kerület megválasztott polgármestere nemrégiben interjút adott a Válasz Online-nak, amelynek során egyebek mellett azt is elmondta: tízszeresére emeli a helyiek parkolási díját a kerületben. „Az elején kell az ilyeneket, öt év alatt elfelejtik!” – viccelődött.

Hozzátette: „Viccet félretéve: szerintem rengeteg lakónak megéri az évi húszezer, ha egyébként lesz helye parkolni és nem kell köröznie, mielőtt meg tud állni a lakása közelében, plusz a Böszörményi utat is csak így lehet sétálóutcásítani – ami pedig jót fog tenni a kerületnek”. Majd azzal folytatta, az MSZP-DK-Párbeszéd koalícióról miért nincs jó véleménye. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Elmondása szerint ennek oka, hogy ismeri őket, a Tisza Párt képviselőiről pedig azért nincs rossz véleménye, mert nem ismeri őket. „Nehéz ügy. Persze azt mondtuk mindig, hogy a Fideszen kívül bármilyen formációval hajlandók vagyunk együttműködni: nem koalícióban, hanem „ügyek mentén” – hogy ezt a politikai lózungot is elsüssem végre” – fogalmazott Kovács Gergely.

Egy éven belül feloszolhat a fővárosi közgyűlés

Mindemellett úgy látja, hogy egy éven belül feloszlik a fővárosi közgyűlés, ettől függetlenül úgy néz ki, beül a testületbe. Mint mondta, ennek inkább magánéleti okai vannak. Gyurcsány Ferencről, a DK elnökéről pedig úgy beszélt: „Hangját felemelve hibáztatja a népet, idegesen nyilatkozik – ez jó jel. Önkormányzatokban viszont ott maradtak rengeteg helyen, szóval lassú kimúlás lesz ez”.

„Ennek ellenére mi alapvetően tagadjuk Gyurcsány Ferenc létezését” – jegyezte meg a XII. kerület megválasztott polgármestere, aki szerint 2026-ban le lehet váltani a Fideszt. „Le lehetett volna két éve is, ha nem olyan elképesztően béna kampányt hoznak össze az összefogott ellenzékiek. Még így is összeszedtek kétmillió szavazatot” – emelte ki. Majd arra utalt:

„Itt az lesz a legizgibb, ha éppen rajtunk múlna a többség. A kiterjesztett Hadházy-modellnek mondjuk akkor is látom értelmét, ha megint a Fidesz nyerne”. De korábban azt is megírtuk, hogy Kovács elmondta, négy embert fog elküldeni a XII. kerületi önkormányzattól. Elárulta, ezek a személyek milyen pozíciót töltenek be jelenleg, s kiemelte: a további 242 embertől nem fognak megválni.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.