Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Drámai csatában kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott Horvátország ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott Horvátországgal játszott egy több mint nehéz olimpiai elődöntőt a párizsi ötkarikás játékokon.

...svg content...Fotó: Jansik Szilárd (j) és a horvát Luka Loncar 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A negyeddöntőt követően azt gondolhattuk, hogy túl vagyunk a nehezén, és ezek után már egy „könnyebb” elődöntő és döntő várhat ránk. Horvátország volt az ellenfél az elődöntőben, akikkel mindig jobb vigyázni, régi riválisaink.

Nem ma volt a legjobb a magyar válogatott, talán sokat vett ki belőlük a negyeddöntő, lelki szinten is. A horvátok ezt megérezték, és ennek megfelelően irányították a játékot, míg a magyaroknak nemigazán ültek a lövések, pedig volt lehetőségük bőven. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ugyanakkor egy távolról sem verhetetlen horvát csapattal álltunk szemben, akik ugyan sokáig vezettek két góllal, a vége szoros lett. 2 perccel a vége előtt 9-8 volt az állás a horvátok javára, és akkor már inkább a döntetlen volt a cél, főleg azok után, hogyan alakult a játék az első három negyedben.

Szintén rossz hír volt, hogy a horvátok kapusa igen jó napot fogott ki, Vogelhez hasonlóan kiválóan védett, több kritikus helyzetben is hárítani tudott, kezdve az ötméteresekkel. Végül maradt a 9-8, ami egyúttal azt is jelenti, akárcsak Tokióban, Párizsban is a bronzéremért harcolhat a magyar csapat, míg Horvátország ott lehet a döntőben.

A bronzmérkőzésen az USA lesz az ellenfél két nap múlva, akik még inkább verhetőek, mint a horvátok, ugyanakkor nagyon fel fogják szívni magukat az éremszerzési lehetőség miatt. Nem marad sok idő a bánkódásra, 100%-os koncentrációval kell medencébe ugrani az amerikai alakulat ellen.