Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

Vitézy Dávid szerint igenis kell BKK-rendészet

A politikus egy Facebook-posztban fejtette ki az ezzel kapcsolatos véleményét.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt a hivatalos közösségi médiás oldalán arról írt: a BKK friss sajtónyilatkozata szerint továbbra sem támogatja a városvezetés a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatát. A BKK erről úgy fogalmazott, miszerint ​meggyőződésük, hogy „alapvetően nem rendészeti, hanem társadalmi és szociális kérdésről van szó, így a megoldást sem az élőerős rendészet létszámának további növelése jelenti”. A politikus ezzel kapcsolatos reakciója: „Persze, társadalmi és szociális kérdésről is szó van. De nem csak arról”.

„A kampányban is sokszor elmondtam, hogy a BKK-rendészetre miért van szükség: az utazási feltételek bár mindenkire vonatkoznak, ma gyakran mégsincs, aki betartassa ezeket, az utasok vagy a járművezetők segítségére siessen, amikor erre szükség van. Naponta történnek ilyen esetek, legyen szó utasok vagy járművezetők elleni atrocitásokról, akár csak a legalapvetőbb higiéniai elvárásoknak meg nem felelő utasokról” – fogalmazott. Ezt követően felidézte a BKK saját utazási szabályzatát, amely egészen pontosan így szól: „az utazásból kizárható az a személy Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

  • aki ittas vagy bódult,
  • aki magatehetetlen,
  • aki botrányosan viselkedik, magatartásával, tevékenységével vagy más módon zavarja a többi utast,
  • aki magatartásával veszélyezteti saját és utastársai testi épségét, egészségét, a jármű vagy berendezéseinek épségét, tisztaságát,
  • aki ruházatával, poggyászával, vagy egyéb módon beszennyezheti a járművet, vagy utastársait”.

Vitézy kiemelte: semmi mást nem szeretne elérni a BKK-rendészetre vonatkozó javaslatával, mint azt, hogy ezeknek a szabályoknak végre érvényt szerezzen, mert ez szerinte rendészeti kérdés is. „Miután a BKK vezérigazgatója és menedzsmentje csak az elmúlt hetekben felvették a tízmilliós prémiumukat, majd kaptak egy 200 milliós közbeszerzési bírságot, ennél azért több empátiával is fordulhatnának a saját dolgozóik és utasaik felé. Ugyanakkor ne feledjük: ezügyben is a Fővárosi Közgyűlés bír valós hatáskörrel, nem a BKK menedzsmentje” – jegyezte meg.

„Amikor felvettem a mandátumomat októbertől hivatalba lépő képviselőként, elmondtam, hogy a programom szellemében fogok dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben. Ennek része az is, hogy amint lehetőségem lesz rá, a BKK-rendészet létrehozását elő fogom terjeszteni a Közgyűlésnek, és bízom abban, hogy ehhez meg tudom majd nyerni a képviselők többségének támogatását” – zárul Vitézy Dávid Facebook-posztja. Ahogy azt már korábban megírtuk, múlt hónap végén a politikus kiemelte: várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról.

Egyúttal elárulta, mennyit keres a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott. „Mindez azért különösen pikáns, mert a főpolgármester – előre propagandistának nevezve mindenkit, aki kritizálni meri a 200 milliós pénzosztását – azt írta a fővárosi cégvezetők prémiumai kapcsán, hogy ’ők az állami közszolgáltatásokat nyújtó cégek vezetőihez képest lényegesen alacsonyabb javadalmazás mellett’ dolgoznak” – fűzte hozzá a politikus, aki szerint Karácsony konkrétan be is szólt a MÁV-nak.